Društvo

OD 15. JUNA DO 1. JULA KAMPANJA “POJAS ZA SVE”

Luxury baby car seat for safety with happy kid

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora policije opšte nadležnosti , u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore,  će od sutra pa narednih petnaest dana sprovoditi kampanju „Pojas za sve“,  tokom koje će posebna pažnja  biti posvećena pravilnom prevoženju djece u vozilima.

Kampanja „Pojas za sve“ ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu. Iz Uprave policije istiću da se korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život putnika za 50%.

– Ova kampanja, koju saobraćajna policija sprovodi periodično, ima i preventivnu i represivnu komponentu. Preventivna se ogleda u ukazivanju na važnost poštovanja ovog saobraćajnog pravila, što će između ostalog biti urađeno i emitovanjem edukativnog spota „Pojas za sve“ u medijima. Represivne mjere i radnje biće sprovođene prema licima koja ne budu koristila sigurnosni pojas shodno zakonu, a posebna pažnja biće posvećena prevoženju djece u vozilima na pravilan način, kako bi kategorija najmlađih učesnika u saobraćaju bila što više zaštićena, navode iz Urave policije.

Kampanja „Pojas za sve“ trajaće od 15. juna do 01. jula 2018. godine. Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja, koji će biti uzeti u obzir prilikom planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com