Sport

OCEAN LAVA MONTENEGRO, KOTOR – NOVLJANI ODLIČNI

Proteklog vikenda održano je četvrto izdanje „Ocean Lava Montenegro“ u Kotoru. Juče se održala glavna trka na kojoj je učestvovalo više od 600 takmičara iz 40 zemalja.

Najbolja vremena ostvarili su Krištof Augustinjak (3:56:31) iz Poljske i Željka Šaban Miličić (4:22:37) iz Hrvatske. Oni su pobjednici ovogodišnje međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro.

Od naših takmičara, Jelena Tomašević, članica TK “X Herceg Novi” je u konkurenciji dama od 25-29 godina zauzela prvo mjesto sa vremenom 4:41:06, dok je Luka Čupić u kategoriji muškaraca 30-34 godina, zauzeo treće mjesto sa vremenom 4:11:27. Ženska tročlana štafeta „Male o’ mota“, koju su činile Marija Bošnjak iz Herceg Novog, Miluša Bošković i Aleksanda Sanja Tot iz Kotora osvojila je prvo mjesto.

Pored glavne trke, u subotu je održana dječija trka, humanitarnog karaktera, na kojoj je učestvovalo 390 dječaka i djevojčica do 12 godina.

Vlasnik licence „Ocean Lava“ Kenet Gask, naglasio je da je ovo najljepša trka od ukupno 20 koje se održavaju u 18 zemalja.

Organizator je Triatlon klub Multisport akademija Mayer, a ova triatlon trka u dugoj distanci „Half Ironman“ obuhvata: 1,9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com