Društvo

OBNOVA VOZNOG PARKA DOO “ČISTOĆA” HERCEG NOVI

U cilju unaprijeđenja kvaliteta usluga i obavljanja redovnih aktivnosti u održavanju čistoće grada, preduzeće “Čistoća” doo ovih dana tehnički je opremljeno još jednim novim vozilom. Vozilo za odvoz kontejnera je nabavljeno u postupku javne nabavke ponuđača “Schmidt Kommunalfahrzeuge“ GmbH iz Njemačke i plaćeno je  65.000 eura iz kreditnog učešća, pa je ovo, nakon kupovine automobila za potrebe Azila i kamiona za odvoz kabastog otpada, još jedan značajan iskorak u aktivnostima za poboljšanje tehničke opremljenosti voznog parka tog Društva -saopštili su iz “Čistoće”.

-Očekivanja su, da će se ovakvim ulaganjem u obnovu voznog parka, smanjiti ukupni troškovi koji nastaju održavanjem zastarjelih vozila. Izdaci za potrošnju goriva, maziva, zamjenu rezervnih djelova sa dosadašnjom mehanizacijom prelaze okvire rentabilnosti i dovode do vrlo teške finansijske situacije. U tom cilju „Čistoća“ doo ovih dana uvela je sistem nadzora kretanja svojih  automobila na terenu, čime se postiže bolja efikasnost i koordinacija ekipa na poslovima odvoza otpada. Postavljanje sondi za kontrolu potrošnje goriva doprinijeće značajnoj uštedi ovog energenta, koji je na mjesečnom nivou bio neopravdano enorman trošak.

 

U narednom periodu, planirani su javni pozivi za nabavku specijalnog vozila za odvoz kontejnera kapaciteta prihvatne komore 5-10 kubika sa potisnom pločom, kao i kamion za prihvat deponovanog otpada u reciklažnom centru-obavještavaju iz novskog komunalnog preduzeća.

 

 

 

 

 

 

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com