DruštvoIzdvojeno

OBJAVLJEN POZIV ZA REKONSTRUKCIJU JPU “NAŠA RADOST” – UBRZO NOVI OBJEKAT

Poziv za dostavljanje ponuda za totalnu rekonstrukciju vrtića JPU “Naša radost” u Herceg Novom objavljen je 18. oktobra. Početak radova je planiran u martu, a rok za završetak je godina dana. Nakon rekonstrukcije vrtić će biti kapaciteta za oko 150 djece, saopštavaju iz Ministarstva prosvjete.

-Izvođenje  radova se realizuje u okviru druge faze “Program eneregetske efikasnosti u javnim zgradama”,  po osnovu Ugovora Ministarstva finansija i KfW banke i Ministarstva ekonomije i KfW banke, kazala je za RHN Milica Lekić, savjetnica za odnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete.

Kako je ranije saopšteno procijenjena vrijednost radova sa opremanjem i uređenjem terena iznosiće oko 2 100 000 eura, ali će preciznije informacije biti poznate nakon izbora izvođača.

Prethodno je kompanija „Inter most“ doo iz Podgorice obavila sanaciju terena na kojem je objekat vrtića. Radovi su obuhvatali oko 500 m2 površine, postavljeno je 56 šipova na 21 metru dubine. Preko njih je postavljena nadglavna greda sa potpornom konstrukcijom kao i potporni zid u dužini 70 metara- kazao je ranije za naš Radio inženjer Gojko Šljivančanin.

Iz Ministarstva prosvjete informišu da je u okviru druge faze programa do sada izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju. Takođe, u toku je izvođenje radova na pet objekata i to: OŠ “Aleksa Bećo Đilas” i S.M.Š. “Vuksan Đukić” u Mojkovcu, Resursnim centrima “Podgorica” i “1.jun” i Gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici. Vrijednost ugovorenih radova na ovim objektima iznosi blizu 5 miliona eura.

Prva faza “Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama” je realizovana u periodu od januara 2012. godine do decembra 2015.godine, u okviru koje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovih i srednjih škola i jednom studentskom domu, informišu iz Ministarstva prosvjete.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com