Društvo

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ČISTIH PLANINA

Sakupljanje otpada kroz Kamensku ravan, u južnom dijelu masiva Orjena i  promotivnim izlaskom  retrasiranom planinarskom stazom na obližnji Siljevik, Agencija za razvoj i zaštiru Orjena i planinarski klub Subra obilježili su juče Svjetski dan čistih planina.

Kamenska ravan predstavlja, pored Vrbanja, glavni portal za ulazak u dubinu Orjena, pa je značajno i taj dio planine držati u optimalnom stanju, između ostalog i kroz ovakve akcije. Upravo predstavljena nova staza za Siljevik,koju su ljetos radili članovi PK „“Subra“, učiniće ovaj vrh lakše dostupnim za posjetu, budući da je provedena kroz manje zahtjevan teren od prethodne, trasirane još 90-godina prošlog vijeka., saopšteno je iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Na novoj trasi, pod samim vrhom, nalazi nekada obrađivani, a davno napušteni dolac, primjer borbe za svaki pedalj obradive zemlje na orjenskom kršu. Sa novom stazom dolac postaje usputno odmorište, sa mogućnošću da se u doglednom periodu tu postavi i info tabla sa tematikom života na kršu.

 

 

FOTO: AGENCIJA ZA RAZVOJ I ŽAŠTITU ORJENA

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com