Društvo

OBILJEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE U NOVOM: ČUVAJMO PRIRODU!!!

Dan planete Zemlje u našem gradu, obilježilo je preduzeće “Čistoća” u saradnji sa NVO sektorom i osnovnim školama, akcijama čišćenja školskih dvorišta i priobalnog dijela od Bijele do Igala. Na Škveru je organizovana centralna manifestacija.

 

 

 

 

 

 

Učenici trećeg razreda Osnovne škole “Dašo Pavičić”, njih oko 100, čistili su plaže od škole do Škvera, kazala je nastavnica Mirjana Simović:
– Plaže su uglavnom bile čiste. Djeci je bilo jako zanimljivo. U školi su učenici crtali i pisali na temu “ Neka bude čisto“, sve sa ciljem da se probudi svijest i kod starijih da ne zagađuju prirodu, kazala je Simović.

Učenici sedmog i osmog razreda O.Š. “Milan Vuković” čistili su plaže od Savine do Škvera:
– Na ovaj način naši učenici doprinijeli su žaštiti životne sredine. Ovo je jedan uspjeh, ne samo naše škole već i ostalih. Plaže su uglavnom bile čiste, osim jedne ispod Bijele lađe, rekla je učiteljica Ivana Vasilijević.
Djeci se akcija dopala, a svima su poručili da čuvaju prirodu.

Članovi NVO „Zrak sunca “ u saradnji sa Morskim dobrom čistili su plažu ispod prve faze Instituta, koja je prilagođena osobama sa invaliditetom, a pored koje se nalazi i jedina dječija plaža u Crnoj Gori. Organizovana je izložba radova na temu zaštite planete zemlje,maskenbal, a napravljena je i skulptura na tu temu. Članovi NVO “Nova šansa u Novom” uredili su dvorište ispred svojih prostorija.

 

 

 

 

 

Preduzeće “Čistoća” od 2002. godine obilježava Dan planete zemlje, s ciljem da se ukaže na značaj zaštite životne sredine. Svim učesnicima akcije dodjeljene su diplome, kazala je diretorica Milica Kostić:
– Obilježavanjem Dana Planete Zemlje šaljemo poruku da zajedničkom brigom i ulaganjem u zdravu životnu sredinu, stvaramo osnove uslove za zdrav razvoj naše zajednice. Naše preduzeće obezbijedilo je kese i rukavice, kao i osveženje za vrijedne učesnike, ali dodjelili smo i diplome.
Ove akcije su edukativne, kazala je potpredsjednica Danijela Đurović:
– Cilj nam je da djeca budu upoznata na način na koji se sakuplja otpad i koliko je potrebna žaštita planete zemlje. Ovo je edukativna kampanja i opština je uvjek tu da pomogne svoja preduzeća i ustanove koje obilježavaju ovaj dan.
Međunarodni Dan planete Zemlje, sutra na Orjenu će biti obilježen volonterskom akcijom na karauli Grab, kao i čišćenjem okoline puta iznad sela Kamenog ka Ublima. Okupljanje je planirano u 9 časova u podnožju Vratla najavljuju iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com