Društvo

OBILJEŽEN DAN O.Š. “ORJENSKI BATALJON” – PUNIM JEDRIMA U OSVAJANJE ZNANJA

Đačkom priredbom, kreativno, veselo i poučno, kolektiv O.Š. “Orjenski bataljon” proslavio je svoj Dan. U kino sali škole u učeničkom umijeću uživali su roditelji, predstavnici vaspitno obrazovnih ustanova našeg grada, Sekretarijata za obrazovanje i kulturu, mjesne zajednice i ostali prijatelji škole.
“Niko nije nikada postao siromašan, dajući sebe drugima”, riječi su Ane Frank koje su bile podsticaj na razmišljanje o nesebičnom zalaganju prosvetnih radnika u svakodnevnom radu u koji ulažu svu ljubav, energiju, znanje i stručnost, kazala je direktorica škole Jarmila Radović.
– Mi dajemo ovom društvu temelje, putokaz, bazična znanja. Često nam se čini da u današnje vrijeme naš svekoliki trud, pregalaštvo, empatija, znanje, poštenje, kreativnost i mnogo naših stremljenja da svoj posao radimo najbolje što umijemo, se nedovoljno prepoznaje. Upravo prosvjeta u svim vremenima napredne civilizacije nosi najteži i najosjetljiviji teret i uzvišeni zadatak napredovanja i prosperiteta društva. Dajući svoje vrijeme, znanje, srčano svoju energiju, entuzijazam učimo i druge da budu bolji i veći, snažniji i duhovno bogatiji, kazala je direktorica Radović.
Sedmi broj školskog lista “Jedra” biće objavljen u elektronskom formatu na portalu škole. O listu je na svečanosti govorio profesor Milun Đurđevac, urednik časopisa.
– Kada otvoriš samo jednu stranicu ovog časopisa upoznaćeš dio sebe i dio drugih. Jedan dan nije dovoljan za sve aktivnosti škole, potrebna je školska godina. Onaj ko radi riznica je mnogih vrijednosti. Djeca su čarobno carstvo svijeta i svako njihovo djelo je mirisni cvijet u vrtu čovječanstva. Od malog čovjeka postaje se veliki, a u svakom čovjeku skriva se veliko djete. Ovaj časopis je njihov školski život, njihovo djetinjstvo, ostvareni snovi, kazao je profesor Đurđevac.
Uslijedile su recitacije na našem i engleskom jeziku posvećene školi, hor je izveo himnu a potom su mladji otpjevali “Au što je škola zgodna”, izveli su igrokaz “Svađa u ćeliji organizma”, a izuzetnu pažnju i buran aplauz pobrali su učenici u igrokazu “Kapetan broda”. Škola u Bijeloj je dio projekta “Vrline, vrijednosti i vaspitanje” pa su učenici i danas izvelio dio programa posvećenog ovom projektu.
Publici su se predstavili nagrađeni sa recitatorakog takmičenja, Olimpijade znanja i Kviza iz metrologije.
Svi zajedno na kraju su poželjeli najljepše želje za rođendan svojoj školi!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com