Društvo

 OBILJEŽEN DAN HERCEGNOVSKE PODRUŽNICE BOKELJSKE MORNARICE: TRADICIJA KOJU VALJA ČUVATI

Juče je obilježen dan hercegnovskog ogranka Bokeljske mornarice. Članovi odreda Bokeljske mornarice uz pratnju Gradske muzike, predstavnika lokalne uprave i velikog broja građana  u svečanom defileu prošetali su od zgrade Opštine do Trga Mića Pavlovića u Starom gradu gdje je odigrano i tradicionalno kolo Bokeljske mornarice.

Smotru je obavio predsjednik Skupštine Opštine  Andrija Radman, a potom poručio da se grad trudi da tradiciju ne zaboravlja već nastavlja i pomaže da se ona i dalje razvija. Povelja  počasnog viceadmirala Bokeljske mornarice uručena je Ćabi Mađaru. Naš sugrađanin se prisjetio vremena kada je ard podruđžnice potpuno zamro, nakon smrti tadašnjeg predsjednika Zorana Aaulačića.

– Ja sam okupio nove članove i po novim pravilima registrovao podružnicu kao nevladinu organizaciju, objasnio je Ćaba Mađar i dodao tako smo obnovili tradiciju koja Herceg Novom pripada.

-Priznanje koje je dobio Ćaba Mađar  koji ima i najduži staž priznanje je i za našu podružnicu, objasnio je Miro Marić na svečanosti na kojoj se prožimala prošlost i sadašnjost i sjećanje na 30. septembar 1687. godine kada su, nakon 30 dana žestokih borbi i  dva vijeka turske vladavine, grad preuzeli  Mlečani na čelu sa vojskovođom Jeronimom Kornerom…

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com