Društvo

OBILJEŽAVANJE DANA USTAVNOSTI KRALJEVINE NORVEŠKE

U Institutu Igalo tradicionalno će biti upriličen program povodom obilježavanja dana Ustavnosti Kraljevine Norveške u petak, 17. maja.

Program će početi u 17 časova ispred Nacionalnog restorana,  odakle će povorka krenuti. U povorci će  učestvovati  norveški gosti,  Mjesna muzika Đenovići sa mažoretkama, djeca iz Dječijeg doma „Mladost“ Bijela, članovi KUD „Ilija Kišić“, kao i mnogobrojni prijatelji norveškog naroda iz Herceg Novog  i Igala. Ovo je i prilika da pozovemo sve zainteresovane da učestvuju u povorci i tako uveličaju praznik.

Povorka će se kretati od Instituta Igalo, ulicom  Sava Ilića do hotela Palmon Bay, gdje se skreće ka šetalištu i obalom Nikole Kovačevića se ide do bivšeg hotela Tamaris. Tu se povorka okreće i istim putem vraća do mjesta polaska.

Po  povratku, program će početi intoniranjem himne Norveške i Crne Gore. Sve prisutne će pozdraviti glavna norveška sestra Inger Solveig Hansen, zatim potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović  i  direktorica Sekotra medicine Instituta Igalo, dr Marina Delić.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com