Društvo

OBILAZAK MJESNIH ZAJEDNICA NOVA PRAKSA LOKALNE UPRAVE-PODRŠKA PROJEKTU LAZURE

Čelnici Opštine sastali su se sa predstavnicima kompanije „Imperio Holdings Limited“ i izvođačem radova na luksuznom kompleksu Lazure marina and hotel i istakli da ovaj projekat ima punu podršku Opštine Herceg Novi, kao investicija koja će promijeniti izgled Meljina. Posjeta je organizovana u okviru uvedene nove prakse obilaska mjesnih zajednica radi evidentiranja stanja na terenu, direktnog kontakta sa mještanima i osluškivanja njihovih zahtjeva i potreba.

Tokom posjete kompleksu Lazure, predsjednik Opštine Stevan Katić sa saradnicima obišao je gradilište.  Uvjerili su se u dobru dinamiku i kvalitet radova koji se izvode na ovom istorijskom lokalitetu.

Tema susreta bila je adaptacija mosta koji povezuje Jadransku magistralu i Ulicu Braće Pedišića, a koja će biti izvedena u saradnji Opštine i investitora, kao i rekonstrukcija Ulice Braće Pedišića. Zajednički interes je da ovaj posao bude završen što je moguće prije, zaključeno je tokom susreta.

Predstavnici kompanije informisali su predsjednika i saradnike o izvedenim i preostalim radovima na hotelu i marini, planiranim rokovima i ponovili najavu da će kompleks biti otvoren na proljeće 2018. godine.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/10/obilayak-mz-p.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]OBILAZAK MJESNIH ZAJERDNICA

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima obišli su mjesne zajednice Meljine i Zelenika, a u narednom periodu na red će doći i ostalih devetnaest.

Na sastanku je dogovoreno da u najskorijem periodu krenu radovi na adaptaciji pješačkog tunela koji ih povezuje, a kroz koji je nekada prolazio voz. Na ovaj način Opština bi riješila problem brojnih pješaka, imajući u vidu da u ovom dijelu ne postoji trotoar duž Jadranske magistrale. Osim toga, pješačka staza trasom kojom je prolazio popularni voz Ćiro bila bi i nova atrakcija u ovim mjestima na našoj rivijeri.

Predstavnici Opštine informisali su domaćine da je tenderska procedura završena i ovih dana kreću radovi na sanaciji havarije kanalizacionih cijevu u gornjem dijelu toka potoka Nemila, čime će biti riješen problem neprijatnih mirisa koji su se kroz Meljine širili iz tog vodotoka.

Riječi je bilo i o drugim temama od važnosti za stanovnike Meljina i Zelenike. Predloge za rješavanje ovih pitanja mjesne zajednice dostaviće opštinskom Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, kako bi bili evaluirani i eventualno uvršteni u plan javnih radova za 2018. godinu, dogovoreno je tokom susreta.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com