PRIČA O GRADU I O NAMA

Nakon zemljotresa koji je pogodio crnogorsko primorje, 17. aprila 1979. godine u Herceg Novom je počeo da radi Radio Boka, čiji je nasljednik Radio Herceg Novi, danas JRDS RT Herceg Novi.

Program Radio Boke realizovali su vodeći novinari ondašnje Jugoslavije iz Beograda, Sarajeva i Podgorice, a oglašavali su se svakodnevno iz metalnog kontejnera postavljenog na trgu ispred zgrade Opštine Herceg Novi. Nakon uspješno obavljene misije informisanja o posljedicama zemljotresa, Radio Boka je prestao da radi, ali je sa istog mjesta, dvije godine kasnije, 25. maja 1981.godine, program započeo Radio Herceg Novi. Adresa na koju je brzo preseljen bila je zgrada zadužbine Duković u Risanskoj ulici, a poslije skoro deset godina uslijedilo je još jedno izmještanje u zgradu na Belavisti, na Trgu Hercega Stjepana broj 8, u kojoj Radio i danas stanuje. U prostranoj kući dovoljno je mjesta za marketing službu, redakciju, dvije režije, dva studija, fonoteku.

Od osnivanja, Radio Herceg Novi živi u potpunosti sa gradom čije ime nosi. Tokom godina Redakcija je stekla povjerenje slušalaca a za postignute rezultate stizala su priznanja, između ostalih i Oktobarska nagrada Herceg Novog za objektivno informisanje. Programski sadržaji pratili su gradske plime i oseke s manje ili više uspjeha, ali uvijek s namjerom da informacije budu provjerene, tačne, brze, objektivne, u korist grada i građana.

Dobrodošli na talasne dužine 90.00 i 102,7 u program Radio Herceg Novog.

Fotografija: Miloš Samardžić
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com