DRUŠTVOIzdvojeno

O LED RASVJETI NA SKUPŠTINSKOM ZASJEDANJU U ČETVRTAK

Opština Herceg Novi i  kompanija Nova Lume, pravni nasljednik danske kompanije Hesa Lajt, sa kojom je u novembru 2015. potpisan ugovor o ugradnji led rasvjete, trebalo bi da sutra definišu konačnu verziju sporazuma o poravnanju, kako bi se predlog odluke našao pred odbornicima na devetoj redovnoj sjednici SO u četvrtak 25. aprila. Ukoliko dođe do zaključenja sporazuma bio bi okončan sudski postupak koji se  vodi od maja prošle godine radi utvrđivanja ugovorne obaveze plaćanja u iznosu od 2,7 miliona eura.

Podsjećamo, opština Herceg Novi je sa danskom kompanijom Hesa light potpisala ugovor o isporuci i instalaciji rasvjete 17. novembra 2015. godine. Ugovorom je definisana zamjena 6.644 svjetiljki novim led, u roku od tri mjeseca. Postavljanje nove rasvjete počelo je u februaru 2016. godine,  ali projekat vrijedan 2, 7 miliona eura nije okončan niti je urađen tehnički prijem. Shodno tom ugovoru Opština je bila u obavezi da prvu ratu uplati pola godine nakon tehničkog prijema rasvjete, a potom i ostale dva puta godišnje u narednih šest godina. U međuvremenu firma Hesa Lajt je otišla u stečaj a njen pravni nasljednik, Nova Lume aktivirala je u januaru prošle godine  mjenice na iznos od pola miliona eura, po osnovu rješenja javnog izvršitelja, na šta je opština uložila prigovor. Nakon toga je uslijedio  sudski postupak tokom koga je održano devet ročišta.

Kako nezvanično saznajemo, tri verzije  sporazuma su u opticaju, a konačna verzija će se znati sutra, kako bi predlog bio u četvrtak  pred odbornicima.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com