Uncategorized

NVO “MLADI ROMI” USPJEŠNO RELIZOVALA PROGRAM JAVNOG RADA “IZRADA NAKITA I SUVENIRA”

NVO Mladi Romi  je uspješno  realizovala  program javnog rada  “Izrada nakita I suvenira”, u okviru kojeg je šest dugoročno nezaposlenih žena bilo radno angažovano u periodu od tri mjeseca. Program je finansiran  od Zavoda za zapošljavanje, Biroa rada Herceg Novi.

Realizacija programa je započela 20. juna obukama polaznica za izradu nakita i suvenira i izložbu  artikala  na promotivnim štandovima. Obuka za izradu nakita i suvenira obavljaju u prostorijama  kreativne radionice Dorra Nuova u centru  Herceg Novog . Polaznice su na radionicama razmjenile iskustva  sa 26 svojih sugradjanki  koje su polaznice  projekta „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova“ koje su prethodno stekle  zanimanje “Izradjivač ukrasnih nakita i rukotvorina”.

Nakon završene  praktične obuke, šest polaznica je angažman nastavilo na promociji programa I plasmanu nakita i rukotvorina na promotivnim štandovima, koji su otvoreni u ljetnoj sezoni u Herceg Novom ,  Tivtu  i Kotoru zahvaljujući podršci navedenih Opština.

Osim na štandovima, rukotvorine su predstavili i na brojnim feštama u Tivtu i Herceg Novom.  Na ovaj način NVO Mladi Romi I  Biroa rada Herceg Novi  dorinose povećanju zapošljivosti žena , ne samo Romkinja već I drugih dugoročno nezaposlenih žena što je praksa koju želimo da njegujemo, ali istovremeno da radimo na dužem trajanju  programa I obezbjedjivanju kontinuiteta, navedeno je u saopštenju NVO Mladi Romi.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com