Društvo

NVO MLADI ROMI: RADIONICA ZA SREDNJOŠKOLCE U SARADNJI SA BIROM RADA

NVO Mladi Romi u saradnji sa hercegnovskim Birom rada, priredila je radionicu za srednjoškolce pripadnike romske populacije, na kojoj su imali priliku da nauče vještine neophodne za zaposlenjenakon završetka školovanja.

Radionica je organizovana u okviru projekta „Povećanje pristupa i učešća romskih učenika u srednjem obrazovanju i prelasku na tržište rada”. U hercegnovskoj srednjoj školi nastavu pohađa 12 učenika, a pet je maturiralo. Prema riječima Natalije Milović iz NVO Mladi Romi na radionicama je predstvaljena i mogućnost za obavljanje prakse:

-Učenici su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama i metodama pisanja CV-ija, motivacionog pisma, kao i predstavljanja na razgovoru za posao. Vođen je i individualni razovor sa svakim učenikom o smjeru koji pohađa, a predstavljena je i mogućnost obavljanja prakse tokom ljeta posredstvom naše organizacije, za šta su učenici mogli da se prijave, kazala je Milović.

NVO Mladi Romi radionice je priredila i u drugim gradovima, a naredne aktivnosti biće umrežavanje srednjokolaca sa poslodavcima ili organizacijama i udruženjima kod kojih će da obavljaju praksu.

-U toj aktivnosti očekujemo i dalju podršku i saradnju kako sa lokalnim institucijama, tako i sa poslodavcima i mentorima, istakla je Milović.

“Povećanje pristupa i učešća romskih učenika u srednjem obrazovanju i prelasku na tržište rada”, koji finansira Evropska unija posredstvom Romskog obrazovnog fonda, a NVO Mladi Romi kao nacionalna partner za Crnu Goru. Kroz projekat je za sve srednjoškolce pripadnike RE populacije obezbijeđena mentorska podrška.

Fotografija: facebook Mladi Romi-Crna Gora

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com