DRUŠTVO

NVO “KARAĐORĐE”: OTVORENO PISMO PREMIJERU MARKOVIĆU

Predsjednik NVO „Karađorđe“ Predrag Vujnović uputio je otvoreno pismo premijeru Dušku Markoviću, povodom najavljenog rušenja krstionice na Miholjskoj prevlaci.

-Najavljeno rušenje krstionice na Miholjskoj prevlaci kod Tivta, koju je Mitropolija Crnogorsko primorska obnovila na mjestu stare izgrađene u 9. vijeku, u sjedištu prve svetosavske Episkopije Zetske, još jedno je u nizu iskušenja sa kojim se suočavaju vjernici Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao i sama vlast u Crnoj Gori.

Iz tog razloga osjetili smo potrebu da Vam se obratimo i ujedno zamolimo da iskoristite svoju funkciju i zaustavite najavljeno rušenje. Obraćamo se Vama iz razloga što cijenimo kako ste ispravno postupili u Baru kada ste poslušali volju naroda i odustali od izgradnje vrtića.

Ovaj slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju a na drugoj strani ujedinio narod Boke Kotorske. Kada je u pitanju rušenje bilo čega u Boki, bilo kakvog objekta, narod je složan da se to ne radi već da se gradi i izgrađuje. Rušenje krstionice na Miholjskoj prevlaci  kod Tivta da ne pominjemo, jer iskazano jedinstvo građana u proteklih nekoliko dana pokazalo je da su građani složni da se crkveni objekat ne ruši.  Pokušaj rušenja ujedinio je hrišćane pa je na Prevlaci bio i značajan broj Bokelja rimokatoličke vjere, što potvrđuje viševjekovnu toleranciju i razumjevanje u Boki. Iz svega navedenog, smatramo i ujedno molimo Vas da i ovaj put poslušate volju naroda i postupite kao u Baru. Taj Vaš potez održaće mir u Crnoj Gori što i jeste najveći uspjeh svake države i vlasti.

U nadi da će ovo naše obraćanje doprinijeti da se prevaziđe novonastala situacija na Miholjskoj prevalci, a u cilju širenja mira i solidarnosti među građanima u Crnoj Gori, srdačno Vas pozdravljamo- navedeno je u otvorenom pismu koje je za NVO „Karađorđe“ potpisao Predrag Vujnović.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com