Društvo

NVO „FEŠTA-BAOŠIĆI“ – NEZABORAVNO VEČE UZ PJESMU I SALSU

Organizacija žena „Fešta Baošići“ potvrdila  je sinoć da su uvijek raspoložene da dočekaju goste. Na platou ispred Mjesne zajednice, plesala se salsa, i pjevali  mediteranski  melosi, stari domaći pop hitovi, ali igralo se i kolo.

Na tri vatre domaćice su ispržile preko 30 kilograma priganica. Borka Damjanović, predsjednica NVO „Fešta-Baošići“ zadovoljna je raspoloženjem prisutnih i vjeruje da će tako biti, uskoro , na novom druženju.

-Ovo je prva fešta koju same organizujemo. Do sada smo bile angažovane od strane  Mjesne zajednice Baošići. Bićemo i dalje dio njihovih programa, ali ćemo i same osmišljavati zabavu, jer imamo puno  ideja, a mi to možemo“, rekla je Damjanović ka i pozvala  prisutne da , u skladu s mogućnostima, doniraju za liječenje, u Beogradu, malog mještanina Ratomira Rudana.  Za dva sata programa prikupile su oko 650 eura.

Dok se na plaou plesalo i pjevalo brojni gosti su  jeli priganice, ali i nazdravljali uz čašicu domaće rakije i vina. Mnogi su decenijski gosti ovog mjesta. Sada dolazi njihova treća generacija. Baošiće preporučuju svojim prijateljima, a  fotografije sa vrijednim domaćicama, u prepoznatljivim žutim majicama, kažu, obiđu svijet, jer na  vrućini biti pored vatre, a opet nasmijan i veseo teško je sresti negdje drugo.

Ima i onih koji su prvi put na našoj rivijeri. Gostoprimstvo je , kažu, ono što nas čini posebnim, a uživaju i u crnogorskoj kuhinji.

Da 18-o julsko veče u Baošićima bude za pamćenje, pobrinuli su se pjesmom: Duško Šarović i Dragan Lazarević, a goste su „razdrmali“i razveselili iz NVO “Bayamo” plešući salsu. Taj poseban osjećaj za ritmom i energijom koja zrači iz svakog pokreta tijela i koraka, “zaveo” je sinoć brojne goste.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com