DruštvoIzdvojeno

NVO FENIX DOBITNIK GRANTA CRNOGORSKOG TELEKOMA

NVO Fenix Udruženje roditelja djece oboljele od kancera dobitnik je granta koji kompanija Telekom Crna Gora dodjeljuje u okviru donatorskog konkursa „Za svako dobro“. Među šest dobitnika NVO Fenix se izdvojio projektom „Jednim klikom do svih informacija“.

Značaj ovog projekta ogleda se u mogućnosti da roditelji lakše i bolje razumiju sa kakvom se bolešću suočava njihovo dijete, na nemedicinskom već jeziku običnih ljudi, kazala je Angela Pejović Murišić u ime NVO Fenix.

Pomoći ćemo i našim Mladicama, mladima liječenim od raka u djetinjstvu, da se povežu sa mladima iz regiona koji su preživjeli istu bolest, da razmjene iskustva, strahove i nade. Zahvaljujem Telekomu na povjerenju i razumjevanju da je podrška važan dio liječenja, kazala je Pejović Murišić.

Kako je objasnila projekat „Jednim klikom do svih informacija“ podrazumjeva izradu kratkog animiranog filma o borbi organizma sa kancerom, obuku volontera Mladica o digitalnim tehnologijama, redizajn web sajta i postavljanje novih opcija za forum Mladica.

Film će na jednostavan i zanimljiv način prikazati šta se dešava u organizmu kada se pojave maligne ćelije, kako se organizam bori i na kraju pobjeđuje. Biće postavljen na youtubu, sajtu udruženja, društvenim mrežama, led ekranima u domovima zdravlja, bolnicama i apotekama. Obuka volontera podrazumjeva kako pružiti online podršku, savjetovati, upravljati web sajtom. Na ovaj način vršnjački edukatori bi bili u mogućnosti da dođu do ciljne grupe i uz korišćenje novih tehnologija pomognu mladima da prevaziđu izazove. Kada je riječ o forumu Mladica na web sajtu, obrađivaćemo različite teme: tok bolesti i liječenje, život poslije liječenja i praćenje bolesti, resocijalizacija, posledice liječenja. Na sajtu će se nalaziti spisak svih centara za podršku sličnih udruženja u zemljama u kojima se pacijenti iz Crne Gore šalju na liječenje. Na taj način obezbjedićemo regionalnu povezanost sa mladim vršnjacima, objasnila je Pejović Murišić.

Grant crnogorskog Telekoma uručen im je u petak (16.11.) na svečanosti u Podgorici.

Foto: cg telekom/Angela Pejović Murišić

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com