DruštvoIzdvojenoTurizam

NTO CG: CRNA GORA MEĐU 12 DESTINACIJA KOJE ĆE BRITANSKO UDRUŽENJE PROMOVISATI NAREDNE GODINE

Crna Gora je među 12 destinacija koje će u narednoj godini promovisati najveće britansko udruženje turističkih agenciji i turoperatora ABTA. U izvještaju se Crna Gora preporučuje kao destinacija za porodični odmor, saopštavaju iz PR službe Nacionalne turističke organizacije.

Najveće britansko udruženje turističkih agencija i turoperatora ABTA uvrstilo je Crnu Goru u svoj godišnji Izvještaj o trendovima u putovanjima za 2018. godinu (ABTA’s 2018 Travel Trends Report) i biće predstavljena kroz njihove kanale promocije u narednoj godini.

-Izvještaj je zasnovan na informacijama sa tržišta, stavovima turista, novostima prikupljenim od članova ovog udruženja, sprovedenom istraživanju koje se odnosi na proteklu godinu i očekivanjima i prognozama trendova u turizmu u 2018. godini. Crna Gora se u izvještaju preporučuje kao destinacija za porodični odmor i posebna pažnja biće joj posvećena u maju, što će imati značajan promotivni efekat, budući da se radi o periodu kada se značajan broj Britanaca odlučuje o destinaciji za ljetnji odmor, navode iz PR službe NTO.

U tekstu naslovljenom „Topla dobrodošlica u zemlji crnih planina“ navodi se da će Crnu Goru, u 2018. godini biti mnogo lakše posjetiti zahvaljujući uvođenju direktih letova iz Ujedinjenog Kraljevstva. Naša država opisana je kao savršeno upakovan paket netaknute prirode, prelijepih visokovalitetnih rizorta i borove obale koja se naslanja na Jadransko more.

„Crna Gora kombinuje spektakularnu planinsku scenografiju i kanjone sa lijepim gradovima, živahnim rizortima i zapanjujućom obalom. Možda su najveća prednost Crne Gore njeni ljudi, izuzetno ponosni ali takođe, nevjerovatno dobri domaćini koji s dobrodošlicom dočekuju goste u svoju divnu zemlju“, navodeno je u izvještaju britanskog udruženja.

Izvještajem je identifikovano 12 destinacija za odmor, za koje se očekuje da će skrenuti pažnju javnosti iz različitih razloga, kao što su unaprijeđena dostupnost destinacije zahvaljujući novim avio linijama, organizacija nekog velikog događaja ili prosto to što je došlo njeno vrijeme. To su Argentina, Arizona, Britanska Kolumbija, Njemačka, Malta, Crna Gora, Nepal, Novi Zeland, Ruanda, St Lucia, Švedska i Turska.

ABTA je najveće britansko udruženje turističkih agencija i turoperatora, koje postoji već 65 godina, a koje svake godine od prodaje turističkih aranžmana i putovanja ostvari promet od 37 milijardi britanskih funti.

Foto: www.montenegro.travel

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com