Kultura

NOVSKO LJETO JE LJEPŠE UZ VOKALNU GRUPU „LIRA“

Hercegnovska  ženska vokalna grupa ” Lira”  tokom jula i avgusta, svake srijede i petka , nastupaće  na skalama  podno Tore, “Na Bokeškom trgu” .

Program realizuju u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom a  vođa ansambla Marijela Milanović  ističe da su ove godine  obogatili repertoar.

-Nastupe smo počeli 28.juna na Vidovdan u Bijeloj na manifestaciji koju je  organizovao Herceg fest i Mjesna zajednica Bijela. Dva dana kasnije 30.juna učestvovali smo na Saboru crkvenih horova . Repertoar za program “Na Bokeškom trgu”, koji je podržala gradska Turistička organizacija obogatili smo novim pjesmama.  Osim na Trgu srijedom i petkom imaćemo i jedan nastup u Meljinama, kazala je Milovanović.

Koncerti  “Na Bokeškom trgu“  iz godine u godinu su sve bolji,  kaže Milanović  zadovoljna i reakicijama publike.

– Programi na Trgu su sve raznovrsniji.  Ima novih grupa koje pjevaju, učestvuju i folklorne grupe i mislim da je ponuda bolja nego ranije. Reakcije publike na našim nastupima su odlične. Stalno dolaze kod nas i čestitraju nam, a sviđa im se posebno izbor pjesama jer su to uglavnom  melodije iz Boke i pop muzika strana i domaća, kazala je Milanović.

Ženska vokalna grupa ,, Lira”   je osnovana  2008. godine i sada radi sa  desetak članica, a Marijela Milanović , uz Liru vodi i hor Sveti Vasilije Ostroški koji, kako kaže  ima stalni kalnedar nastupanja.

– Pokrivamo dio od Kumbora do Kamenara, a   20. jula nastupićemo u Kamenarima, na slavi hrama Svete Neđelje  a zatim  i prve nedelje u avgustu. Učestvovaćemo i u programu povodom slave Svetog Spiridona u Đenovićima.

Milanović je istakla da imaju  odličnu  saradnju sa horovima iz grada, kao i horovima  Sveti Evstatije Prevlački iz Budve i Jedinstvo iz Kotora.

– To je pet horova iz Boke. Saborno okupljanje nam je 10.maja u Tivtu na manifestaciji Bokelji Svetom Savi. Imamo puno sabornog pojanja, što znači da imamo jedan program, a samo se mjenjaju dirigenti. To je veliko iskustvo i pjevačima da se naviknu na druge dirigente, drugi način rada, zaključila je Milanović i pozvala i Novljane da im se priduže na ovom duhovnim svečanostima ali i srijedom i petkom „Na Bokeškom trgu“.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com