IzdvojenoKultura

NOVSKO “CAREVO NOVO ODIJELO” U ČASOPISU “POZORIŠTE”

Nova predstava Hercegnovskog pozorišta rađena u koprodukciji sa Herceg festom –  „Carevo novo odijelo“, predstavljena je u tek objavljenom 33. broju časopisa „POZORIŠTE“  koji objavljuje JU “Nikšićko pozorište”.

To je bez sumnje mala pohvala predstavi koju bi u narednom periodu trebalo da vidi i publika u susjednim gradovima, nakon tri uspješna igranja pred domaćom publikom koja je svaki put aplauzima nagradila glumačku ekipu u kojoj su Miloš Pejović, Dejan Đonović, Goran Slavić i Vladimir Milošević ali i rediteljsku postavu Petra Pejakovića. Pregovori o gostovanjima su u toku, kaže producentkinja Milina Kovačević.

U časopisu „Pozorište“ , čija je urednica Slavojka Marojević,  tako se hercegnovski projekat našao „rame uz rame“ između ostalog sa pričom o 15. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, najavi pozorišne sezone u ovom gradu koju će obilježiti premijera predstave „Crna kutija“ , zatim premijerom u Crnogorskom narodnom pozorištu (predstava „Bure baruta“) , informacijama iz Zetskog doma o saradnji sa Andrašom Urbanom i predstavi „Kapital“ , predstavi „Ivo Vizin kapetan od snova“ u podgoričkom Gradskom pozorištu…

http://niksickopozoriste.me/index.php/izdavacka-djelatnost/casopis-pozoriste/

Uz ovu informaciju podsjećamo: večeras u Dvorani „Park“   predstava “Boje šteka”. Uloge tumače  Petar Strugar, Uroš Jovčić i Đorđe Stojković koje pamtimo iz popularnog filma “Montevideo Bog te video” ali i iz serije “Vojna akademija”. Predstava je rađena po tekstu Miroljuba Nedovića, a režiju potpisuje  Slavenko Saletović, koga pamtimo po predstavama „Pevaj brate“ i „Žaklina Bandeka“. Početak je u 20 sati u Dvorani “Park”.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com