DruštvoIzdvojeno

NOVSKI SREDNJOŠKOLCI ZA LUKU – ODRŽAN MATURSKI BAZAR

Učenici Preduzetničkog kluba „Art and craft“ SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ i koordinatorka profesorica Minja Ivanović, danas su organizovali maturski bazar koji je imao humanitarni karakter. Prihod će biti uplaćen za pomoć mladom Novljaninu Luki Grgureviću.

Oni su u holu škole izložili sve ono što je mjesecima unazad nastajalo na njihovim časovima preduzetništva i na poseban, iskren način, natpisom na plakatu poručili Luki “da su uz njega i da ga vole”. Dio akcije bila je učenica drugog razreda Gimnazije, Milica Lučić.

-Predstavili smo suvenire, rukotvorine učenika IV razreda Turističke i Građevinske škole, kao i divne kolače učenica Turističke škole i gimnazije, a sve u cilju da pomognemo našem malom i dragom sugrađaninu Luki, kazala je Lučić.

Kao najstarija članica kluba, Ivona Huseni, maturantkinja turističke škole, ističe da joj je čast i zadovoljstvo biti dio ovakve akcije ali i predstaviti one koji su dali najveći doprinos.

-Odziv učenika i profesora je bio zaista dobar, a akcija traje tokom cijelog dana, dakle i u popodnevnoj smjeni pa se nadamo da ćemo uspjeti da skupimo priličnu svotu i uplatimo za pomoć. Moram istaći one koji su se najviše potrudili: Dragana Ognjenović predstavila je predivnu maketu etno sela na Sušćepanu pod nazivom „Betula“. Dragana je inače umjetnička duša sa velikim potencijalima, a maketa je urađena po motivima starinskih, bokeških sela i predstavlja kvalitetniju i bolju ponudu Herceg Novog kao destinacije. Balša Lazović, Ana Bilafer, Ilija Preočanin, Marija Vujisić,  Anđela Vujačić i Marko Lakonić, napravili su suvenire odnosno putokaze za sve fortifikacione objekte u Herceg Novom. Recepte bokeške kuhinje kreirali su Katarina Seferović, Teodora Pantelić, Barbara Božović i Andrea Pešić. Jovana Draganić, Anđela Zloković i ja, zadužene smo za odnose sa javnošću i promovisanje našeg kluba. Moram da pomenem našu profesoricu Minju Ivanović koja je stub našeg kluba i direktora Momira Dragićevića koji nas u svemu podržava, kazala je Huseni.

I ovog puta okupila ih je i motivisala humanost kao i u brojnim akcijama do sada. Podsjećamo, humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje Luke Grgurevića je u toku, preko fondacije Budi human i sakupljeno je 68% potrebnog iznosa. Novac možete uplatiti na poseban žiro račun ili poslati SMS –  23 na broj 14543

RIJEČ VIŠE O SREDNJOŠKOLSKIM PREDUZETNICIMA

Isidora Preočanin, učenica je drugog razreda Turističke škole i od ove godine članica Preduzetničkog kluba “Art and craft”.

-Učlanila sam se sa velikom željom da naučim prve korake kako postati uspješna preduzetnica. Mi kreiramo, pravimo proizvode, formiramo usluge i prezentujemo ideje koje bi Herceg Novi učinile kvalitetnijom turističkom destinacijom.

Njena školska drugarica i vršnjakinja Katarina Crnić takođe je nova članica kluba i dijeli iste motive i želje kao i Isidora.

-Za par mjeseci imali smo dosta aktivnosti počev od takmičenja organizovanog u školi – najbolja biznis ideja i biznis plan, preko učešća na Sajmu suvenira i eko hrane, Izložbe cvijeća do današnjeg maturskog bazara. Sve naše aktivnosti imale su za cilj ne samo naučiti kako plasirati proizvod već nas uči i tome kako postati human.

U Turističku školu ide i Marija Radović, a kako objašnjava, nema potrebe da nekog zbuni što ih je dosta iz smjera turizam jer klub okuplja oko 30 članova iz svih obrazovnih profila SMŠ „Ivan Goran Kovačić“.

-U svim akcijama učestvujemo zajedno, uz druženje diskutujemo i dogovaramo se, pravimo plan i strategije šta napraviti, ponuditi i marketinški propratiti.

Milica Lučić je takođe početnica u preduzetništvu, pohađa Gimnaziju i otkriva zašto je dobra ideja pridružiti im se.

-Sa velikim entuzijazmom poručujem i sadašnjim i budućim učenicima naše škole da se pridruže klubu jer će na kvalitetan način provesti slobodno vrijeme.

Novske, mlade preduzetnike očekuje takmičenje u Podgorici 19. aprila u organizaciji Ministarstva ekonomije. Želimo im uspjeh!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com