DruštvoIzdvojeno

NOVSKI SREDNJOŠKOLCI NA TAKMIČENJU „GATUS“ U POREČU

Učenici turističke i ugostiteljske škole SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ sa mentorima, otputovali su sinoć za Poreč gdje se, od danas do nedelje, 13. oktobra, održava takmičenje GATUS za jugoistočnu Evropu. Ovogodišnji domaćin je Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića.

Ovogodišnja manifestacija okupila je oko 170 učesnika iz 15 škola. Novljani će se takmičiti u tri kategorije, bodovi će se sabirati i ukupan broj određuje pobjednika u određenoj disciplini.

Troje učenika turističke škole takmičiće se u kategoriji trodnevni aranžman na temu zdravstvenog turizma „Magic welness“, a naši Novljani su pripremili aranžman „Dodir Igala“. Troje učenika obrazovnog profila konobar će pokazati znanje i umjeće u postavljanju stola za svečanu večeru za šest osoba i pripremi koktela, dok će troje učenika obrazovnog profila kuvar pripremati glavno jelo – file od brancina, a potom i voćni dezert.

GATUS (Gastronomsko-turistički susreti škola) je manifestacija pokrenuta prije osam godina u Novom Mestu (Slovenija) i u međuvremenu je prerasla u mrežu škola u regiji. Učenička takmičenja se održavaju jednom godišnje, a to je i prilika da nastavnici i direktori razmjenjuju iskustva, primjere dobre prakse i proširuju saradnju kroz druge projekte.

SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ bila je domaćin GATUS-a u septembru 2017. godine.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com