Društvo

NOVSKI IZVIĐAČI U TREBINJU NA SUSRETIMA “UŠĆE 2016”

Članovi hercegnovskog Odreda izviđača „Orjen“ od 27. oktobra u Trebinju učestvuju na izviđačkim susretima „Ušće 2016“. Cilj ovih susreta izviđača, koji će biti organizovani narednih godinu, je bolje upoznavanje i jačanje saradnje prekograničnih komšijskih odreda. U Trebinju se okupilo 45 izviđača, među kojima 11 iz Herceg Novog uzrasta 13 i 14 godina, koji zajedno sa izviđačima iz odreda „Dragan Cerović – Gigo“ iz Nikšića, „Starina Novak“ iz Bileće i domaćeg odreda izviđača „Trebinje“  četiri dana kroz razne radionice, vježbe i igru usavršavaju izviđačke vještine i stiču nova znanja i poznanstva.

Odred izviđača „ Trebinje“ je  dobrom organizacijom i gostoprimstvom dao primjer i postavio zadatak ostalim odredima koji će ove susrete organizovati u svojim gradovima. Odred izviđača “Orjen“ već  godinama učestvuje na raznim izviđačkim akcijama, kako na „domaćem terenu“ tako i u regionu, a susreti u Trebinju koji završavaju danas su samo jedna u nizu planiranih aktivnosti novskih izviđača.

Mlađi izviđači i planinke su u septembru boravili na izviđačkoj akciji u Zaječaru, ovog mjeseca su imali izlet na Orjen a prošle nedelje je 30 poletaraca, pčelica i mlađih izviđača bilo na Ilinici na Žvinjama.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com