Sport

Novska skalinada – praznik od skalina i trčanja

Sve je spremno za 2. Novsku Skalinadu, višemjesečne pripreme su gotove i sada uz još malo isčekivanja i pozitivne treme do starta koji je zakazan za nedelju 7. februara u 10:30 na Škveru, iz Triatlon kluba javljaju – Skalinada može da počne.

Za Skalinadu se prijavio 161 takmičar. Većina je i potvrdila svoje učešće,pa će ova atraktivna manifestacija biti još veći spektakl nego prošle godine.Na žalost izostala je značajnija pomoć opštine a naručito TO, tako da ni ove godine neće biti novčanih nagrada. Veliku zahvalnost, pišu iz novskog Triatlon kluba duguju brojnim manjim sponzorima koji suim pomogli da Skalinada bude realizovana. Pored Opština Herceg Novi to su Lazure Marina & Hotel, Palmon Bay Hotel & Spa, hotel Lighthouse, MUP PJ Herceg Novi, Gradska Luka Herceg Novi, Zeta Trade, Original Marines, Legend, Knjižara So, Omladinski Kulturni Centar Herceg Novi, Radio Jadran, Nautilus, Koala.
Sve učesnike Novske Skalinade obaještavaju da će preuzimanje brojeva biti organizovano u subotu 6. februara na ulazu u gradsku luku Škver od 13h do 18h. Ove godine će vrijeme svih trkača biti mjereno elektonski, svaki takmičar će imati svoj čip a posao je povjeren Grabar Sportu iz Hrvatske, firmi koja se već dugo i uspješno bavi mjerenjem vremena na trkama. Zbog elektronskog unosa podataka o takmičarima, neće biti moguće preuzimanje brojeva na dan trke, osim za takmičare koji dolaze iz drugih gradova a već su uplatili startninu.
Iz triatlon kluba mole sve navijače da ne dolaze automobilima do Španjole zbog ograničenog broja parking mjesta u krugu tvrđave. Savjetuju: prošetajte do Španjole ako ne možete da trčite i na taj način upotpunite praznik od skalina i trčanja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com