DruštvoIzdvojeno

NOVSKA NVO “MAŠKARE” ZAPAŽENA NA PANČEVAČKOM KARNEVALU

Članovi hercegnovske NVO “Maškare”  predstavili su se uspješno na 17. Internacionalnom karnevalu u Pančevu, turističkoj atrakciji koja okuplja oko dvije hiljade učesnika iz desetak  zemalja a posjeti je, kažu organizatori i do sto hiljada gostiju. Kao i sve slične manifestacije i pančevački karneval promoviše različite kulture i karnevalske tradicije a upisan je i na  karnevalskoj mapi svijeta, kao značajna evropska manifestacija. Iz Srbije, pančevački karneval prvi je   član Federacije Evropskih karnevalskih gradova (FECC)  od 2004.godine.
Novska ekipa “Maškare” poručuje da je  pančevački karneval, posebno centralna međunarodna karnevalska povorka završena vatrometom,  ali i svi programi koji se odvijaju na desetak lokacija u gradu, ispunio njihova očekivanja. Maska  “Satiri” uz koju je bio i jedan član na štulama, što je uvijek posebna atrakcija, izazvala je veliko oduševljenje i pažnju publike, i pobrala burne aplauze.
Osim zapaženog nastupa za Novljane i ostale učesnike i ove godine je priređen prijem a sve to je bila još jedna lijepa prilika za promociju našeg grada i novskog karnevala.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com