DruštvoKultura

NOVOGODIŠNJI KONCERT KUD „SLOGA“

KUD „Sloga“ sinoć je u Domu kulture u Đenovićima priredio tradicionalni Novogodišnji koncert. Ovim nastupom zaokružili su još jednu uspješnu godinu u kojoj su obilježili i veliki jubilej – osam decenija postojanja i rada.

Prema riječima umjetničkog rukovodioca Željke Moskov, koncert koji uoči Nove godine djeca poklanjaju svojim roditeljima i mještanima Đenovića, bio je prilika da pokažu šta su uradili tokom godine.

– Pošto je to Novogodišnji koncert, obično je posvećen djeci, a na programu je bilo devet numera. Prvo su se muzičkim igrokazom predstavili najmlađi članovi, koji su ove godine počeli da rade. Zatim su malo stariji klinci izveli „Igre iz Boke“, a nakon toga su starija djeca, koja su već posjećivala festivale, odigrala „Igre iz Posavine“, „Povardarje“ i „Igre iz Crne Gore“.  Učestvovao je i prvi ansambl, koji je pomogao svojim drugarima da iznesu koncert do kraja, a izveli su „Igre iz Šumadije“, „Vlaške igre“ i „Igre iz Slovenije“. Par koji pripada veteranskom dijelu ansambla premijerno je odigrao „Cigansku igru“, a prvi put je pred publiku izašla i pjevačka grupa „Sloge“, koja je nedavno počela sa radom, a izvela je dvije numere iz našeg kraja: „Peraški otoci“ i „Herceg Novi“.

U KUD „Sloga“ su zadovoljni godinom na izmaku, koju su obilježili brojni nastupi i gostovanja u zemlji i inostranstvu, a velike planove imaju i u 2018.

– U skladu sa svojim mogućnostima ispunjavamo sve zacrtane zadatke. Posjetili smo Grčku, Bugarsku, Španiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, a protekle sedmice smo bili gosti KUD „Nikola Đurković“ u Kotoru. I naredne godine planiramo šesti koncert „Gradu u čast“ koji je već postao tradicionalan, a želja nam je da svake godine dovedemo neki drugi ansambl. Odazivamo se na gostovanja koja su nam finansijski prilagođena i koja možemo ispoštovati, a i u 2018. godini imamo velike planove i nadamo se da ćemo uspjeti da ih ostvarimo. Kao i svake godine planiramo učešće na najmanje dva festivala van granica Crne Gore, na svim festivalima u našoj zemlji, kao i druženja i gostovanja kod naših prijatelja iz ansambala u okruženju. Nadam se da će djeca nastupati i na raznim manifestacijama tokom turističke sezone u gradu, poručila je Moskov.

Ona je podsjetila da je u toku priprema foto monografije o proteklih osam decenija KUD“Sloga“, koja bi trebalo da bude završena do marta, kada planiraju da upriliče i jedan dječji koncert posvećen Herceg Novom.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com