Sport

NOVLJANIN DILAN PRAŠOVIĆ BOKSUJE ZA TITULU JUNIORSKOG ŠAMPIONA SVIJETA WBO FEDERACIJE

Tradicionalni turnir “Splendid Grand Prix Budva 2018”, održaće se sjutra u hotelu Splendid u Bečićima. U jedanaest godina dugoj tradiciji ovog turnira, organizator se po prvi put odlučio da osim profesionalnih kik boks mečeva, u saradnji sa promoterskom kućom iz Njemacke “Kety boxpromotion”, organizuje i jedan meč u profi boksu.

-Mišljenja smo da će se na taj način podići rejting ovog renomiranog turnira i trudićemo se da to bude praksa i u narednim godinama. I ove godine turnir će biti internacionalnog karaktera, a obilježiće ga meč za titulu juniorskog profesionalnog šampiona svijeta u boksu, WBO federacije, u kojem će se sastati Novljanin Dilan Prašović, Crna Gora i Kristof Mate, Mađarska.

Prašović do sad ima sedam borbi u profi ringu i svih sedam je riješio u svoju korist. Priznanje koje mu je ukazala renomirana WBO federacija sa mogućnošću da radi meč za titulu profesionalnog juniorskog šampiona svijeta, govori o tome da možemo očekivati da će Prašović u narednim godinama nastaviti putem uspjeha kakav su imali poslednjih godina Sjekloća, Radošević i Zlatičanin. Da se radi o velikoj nadi ne samo Crnogorskog nego i Evropskog profi boksa govori podatak da će meču prisustvovati predsjednik WBO-a za Evropu gospodin Istvan Kovacz, kao i bivši šampion svijeta Mark Huk.

U prvom dijelu turnira predviđeno je da se održi pet mečeva između Crnogorskih i Makedonskih kik boksera. Posebno važan meč očekuje našeg Remziju Dacića, kome će to biti poslednja provjera pred napad na svjetsku titulu. Projekat će biti pod pokroviteljstvom Opštine Budva, a uz podršku kompanija Montenegro Stars Hotel Group i Dukley,  stoji u saopštenju organizatora turnira.

Dolazak boraca i zvanično mjerenje su predviđeni danas u 15 časova, u hotelu Splendid, a početak turnira je zakazan za sjutra od 21 sat.

foto-privatna arhiva

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com