IzdvojenoKultura

NOVLJANI U KOTORSKOJ PREDSTAVI O IVU VIZINU, KAPETANU OD SNOVA: OTISNOMO SE U PLOVIDBU ŽIVOTA!

“Ivo Vizin – kapetan od snova” predstava o najpoznatijem kapetanu iz Boke koprodukcija  podgoričkog Gradskog pozorišta, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centra “Nikola Đurković”  večeras će premijerno biti odigrana u velikoj Sali kotorskog Kulturnog centra.

Autorka teksta je  Lela Milošević, reditelj  Zoran Rakočević, a u glumačkoj ekipi  su osim Novljana Miloša Pejovića i Gorana Slavića  i  Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Pavle Popović, Branka Femić i Pavle Ilić.

Pozorišnu priču  o tome šta je kapetan Ivo morao da preživi, kako bi 1852. godine bio spreman da se uputi na devetogodišnji put oko svijeta i pređe  stotine hiljada  nautičkih milja, iz Kotora  kao storiju u kojoj  Vizin svojim saosjećanjem sa ljudima koji su prošli kroz njegovo teško djetinjstvo stvara sebi vječan put.

„Dosegao je do Rta dobre nade prije nego se otisnuo na pučinu. Jer dobra nada je unutra, u svakome od nas. Pitanje je samo da li će scile i haribde našeg brzog života u kojem gubimo empatiju, zaboravljamo najpreče – porodicu i najbolje prijatelje, u kojem jurimo za ispraznim uspjehom karijere i ostvarenjima u kojima smo surovo osamljeni i udaljeni od suštine, uspjeti da nas zauvijek zarobe i poraze kao ljude. Otisnimo se u plovidbu života”.

Početak predstave zakazan je za 20 časova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com