Sport

NOVLJANI OTKAZALI VAJLD POZIVNICU ZA LIGU ŠAMPIONA

Tokom turnira F6 u vaterpolu održanom nedavno u Budimpešti, prestavljen je novi format Lige šampiona koji će važiti od sezone 2017/18. Dosadašnji  broj vlasnika specijalnih pozivnica će se povećati sa osam na 12.  Koji će to klubovi biti, iz kojih država, biće određeno vrlo brzo, a sada su poznati uslovi koje timovi treba da ispune. Kandidati  za dobijanje vajld pozivnice bi trebalo da budu timovi iz četiri od pet zemalja: Holandija, Rumunija, Njemačka, Rusija i Crna Gora.

Mjesto je bilo ponuđeno i Jadranu Carine, ali iz finasijskih razloga, kotizacija, povećanog broja utakmica i putovanja, u timu sa Škvera su teškom mukom odlučili da odustanu i otkažu pozivnicu, kazao je predsjednik kluba Đuro Marić:

-Pozivnica je veliko priznanje za naš rad i dosad postignute rezultate našeg kluba u ovom takmičenju. Zbog visokih troškova koji se kreću i do 100 000 eura, ali i zbog snage naše ekipe od koje je većina članova lige znatno kvalitetnija, odlučili smo da ne prihvatimo vajld pozivnicu za naredne 4 godine. Jadran Carine ide kroz kvalifikacije pa koliko postigne, rekao Marić.

Usled povećanja broja klubova najavljena je i promjena sistema takmičenja pa će umjesto dosadašnjih šest u svakoj od dvije grupe igrati po osam klubova. Sigurnih osam su: Pro Reko, Solnok, Jug, Olimpijakos, Barseloneta, Špandau 04, Olimpik i Partizan. Beograđani su u dilemi jer finasije sve više ugrožavaju rad ovog trofejnog kluba.

Cilj promjena je da se poveća broj gledalaca i sponzora. Takmičenje je u poslednjim godinama dostiglo visok nivo kako kvalitetom igara u bazenu tako i organizaciono ali i medijskom promocijom.

Na odluku da Jadran odbije ovu ponudu uticao je i podatak da se svaka utakmica mora prenositi sa četiri kamere. U Crnoj Gori, kako ističu u Jadranu, za ovakve prenose nije opremjena ni jedna televizija, a odstupanje od standarda donosi visoke kazne pa su time i troškovi enormno povećani. Hercegnovska i crnogorska privreda nije u mogućnosti da prati ove potrebe kluba sa Škvera premda bi ovakva prezentacija širom Evrope bila još jedna lijepa slika Herceg Novog i Crne Gore.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com