DruštvoIzdvojeno

NOVLJANI OPET U VRHU PO ZNANJU IZ MATEMATIKE I HEMIJE, ČESTITAMO!

Na Olimpijadi znanja, takmičenju osnovaca i srednjoškolaca u znanju iz prirodnih nauka, Milan Lečić, učenik prvog razreda Gimnazije SMŠ “Ivan Goran Kovačić” osvojio je drugu nagradu iz matematike, sa 71 od mogućih 100 bodova. Njegov mentor je profesor Gojko Đurđević. U kategoriji osnovaca, Mark Ivanov, učenik VIII razreda OŠ “Dašo Pavičić” osvojio je treću nagradu iz matematike sa 60 bodova od 100. Njegov mentor je profesorica Ivana Kecojević.

Nataša Ivović, učenica IX OŠ “Orjenski bataljon” osvojila je treću nagradu u znanju iz hemije sa 68 od 100 bodova, dok nagrda za prvo mjesto nikome nije dodjeljena. Njen mentor je profesor Oliver Jakovljević. Teodora Smoljan, takođe učenica ove škole, osvojila je šesto mjesto iz hemije, mentor takođe prof Oliver Jakovljević.

Dejana Pudar, učenica IX razreda OŠ „Orjenski bataljon“ osvojila je 7. mjesto u klasi matematika 9, mentor prof Marina Vujičić.

Dobar rezultat postigli su i Nikita Babenkov, učenik VII razreda OŠ “Dašo Pavičić” iz matematike, mentor profesorica Ana Tomašević, zatim učenice IX OŠ „Ilija Kišić“ Milica Živanović i Maša Bukumirić, za znanje iz biologije, a njihov mentor je profesor Goran Tomić. Uspješni su bili i učenici SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Valentina Ćurić iz fizike 2 i Savo Popović iz fizike 1, mentor je profesor Ljubomir Đurišić.

Olimpijadu znanja organizuju, u cilju popularizacije prirodno-matematičkih nauka, Prirodno-matematički fakultet i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, rektora Univerziteta Crne Gore i kompanije Domen.

ČESTITAMO UČENICIMA, MENTORIMA I ŠKOLAMA!!!!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com