IzdvojenoSport

NOVLJANI NAJBOLJI NA „CITY GAMES“ U BARU

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Hercegnovska ekipa „Ponovo okupljeni“ pobjedila je na takmičenju City games koje je premijerno održano u Baru u petak veče. Oni su ostvarili 49 bodova kroz pet igara i bili bod bolji od kotorske ekipe „Leteći šugamani“. Novljani su izborili učešće na finalnom takmičenju koje će biti održano u Budvi 24. avgusta.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Premda koncepcija City Games igara predviđa učešće šest ekipa, na takmičenju u Baru bilo je sedam ekipa.

-Bile su to „slatke brige“ za organizatore Turističku organizaciju Bara i agenciju Adria events koji jednostavno nisu imali izbora nego dozvoliti i sedmoj ekipi da nastupi. Bez obzira što pobjednik ovih igara ostvaruje pravo na učešće u finalnom izdanju u Budvi, prema izjavama ekipa najveći razlog za učešće na takmičenju bila je upravo činjenica da je ovo prvi susret Bara i City Games-a, saopštavaju organizatori.

Ovakav format igara nešto što su jedva dočekali timovi ali i više od 1000 gledaoca za koje su tribine i prostor oko samog borilišta bile pretijesne, ali su svojim bodrenjem podstakli takmičare da daju maksimum. Takmičari ih nisu razočarali i more barske luke je skoro dva sata bilo je zapjenjeno, tribine raspjevane, a prolaznici rasplesani od muzike i dobre energije koja se širila s arene City Games-a.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Snage su odmjerile ekipe: Samoljot – Bar, Ponovo okupljeni – Herceg Novi, Leteći šugamani – Kotor, Sea Stars – Bar, Budućnost – Podgorica, Mavrovo – Bar, Bar – Bar.

-Timovi su se takmičili u pet igara: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, morskoj košarci, utrci magaraca i veslu. Igre su testirale fizičku spremu učesnika, taktiku i timski rad. U isto vrijeme su gledaocima omogućili da se dive atletskim i taktičkim sposobnostima timova, ali i zabave i nepredviđenih situacija u kojima su se ovi vrhunski pripremljeni takmičari znali naći tokom samih igara.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Na kraju, moramo reći da smo sigurni da su neki od timova koji su nastupili sigurno zaslužili pozivnicu za učešće na finalu u Budvi, jer su vještine, energija i timski duh koji su takmičari pokazali, a gledaoci prepoznali, bili na visini polufinalnih ili finalnih izdanja City Games-a.  Nakon višesatne borbe te stalnih izmjena u vođstvu, pobjedu je odnijela ekipa iz Herceg Novog. Drugoplasirana ekipa iz Kotora držala je vođstvo do posljednjih trenutaka, međutim, igra veslo im je presudila da zlato ovoga puta neće otići u Kotor. Domaća ekipa iz Bara završila je takmičenje na trećem mjestu, ali uprkos lošijem plasmanu organizator je ekipi iz Bara uručio pozivnicu za finalno takmičenje u Budvi. Razlog uručenja pozivnice bila je odlična organizacija manifestacije od strane Turističke organizacije Bara. Kapiten ekipe Jelena izjavila je da je zadovoljna svojom ekipom te da će se dobro pripremiti za finale u Budvi, saopštavaju organizatori Adria events.

REZULTATI – BAR (MNE CHALLENGER) 28.06.2019.

  1. mjesto: Ponovo okupljeni (Herceg Novi) – 49 boda
  2. mjesto: Leteći šugamani (Kotor) – 48 boda
  3. mjesto: Bar (Bar)- 37 boda
  4. mjesto: Samoljot (Bar) – 23 boda
  5. mjesto: Budućnost (Podgorica) – 20 bodova
  6. mjesto: Mavrovo (Bar) – 14 bodova
  7. mjesto: Sea Stars (Bar) – 14 bodova

Autor fotografija: Marin Ćuk Vurnek 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com