Društvo

NOVI PROSTOR ZA RAD AGENCIJE ZA GAZDOVANJE GRADSKOM LUKOM

Agencija za gazdovanje gradskom lukom Škver dobila je novi montažni objekat, čime su poboljšani uslovi za rad.

Nakon što je 12 godina radni prostor za radnike u luci bio mali montažni objekat od nepunih šest kvadratnih metara, na ovaj način konačno je uvećan radni prostor koji služi kao kancelarija, skladište i prostor za garderobu.

Novi objekat  donacija je Turističke organizacije Herceg Novi u vrijednosti od 3.500 eura, dok je Agencija za gazdovanje gradskom lukom uložila u opremanje i računarsku opremu.

– Drago mi je da je Turistička organizacija prepoznala značaj ovakvog poteza i pomogla nam u realizaciji. Tokom ljeta na Škver se iskrcava i do dvije hiljade ljudi dnevno, koji se potom odavde upute u razgledanje našeg grada. Smatramo da je prva slika koju ugledaju veoma važna. Oni traže predloge šta posjetiti u Herceg Novom, pitaju kako da dođu do neke lokacije,  a vrlo često smo mi u luci njihov prvi kontakt, kazao je direktor Božo Ukropina. Kako objašnjava, prostorije Luke biće i mjesto na kojem će turisti moći da dobiju potrebne informacije i promotivni materijal.

Kako ističe, tokom prvog mjeseca ove godine u luci je bilo nekoliko uplovljavanja,  jedrilica u čarteru kad im nije vrijeme, što bi mogla biti najava dobre sezone.

Već postoje najave za vezove u aprilu i maju, i ako se stvari budu odvijale planirano dinamikom, može se očekivati da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje, koja je bila rekordna, dodao je Ukropina.

On ističe i da u akvatorijumu luke na Škveru ostaje dosta mogućnosti za poboljšanje usluge i ponude. Prije svega, traže se načini za rješavanje hroničnih problema u narednom periodu, i to ne površno, već suštinski i sitematski, zaključio je Ukropina.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com