Društvo

NOVI POZIV MLADIM NOVLJANIMA ZA UČEŠĆE NA AUDICIJI

Još jedna audicija za učešće mladih Novljana u operi „Be my Superstar“ koja se bavi borbom protiv vršnjačkog nasilja, biće organizovana u utorak, 18. juna u 10 sati u foajeu Dvorane Park. Oni koji budu izabrani nastupiće u okviru ovogodišnjeg Operosa Montenegro Opera Festivala.

Svi zainteresovani uzrasta od 14 do 17 godina pozvani su da se prijave, bez obzira na ranije iskustvo u izvođenju scenskih umjetnosti, poručuju partneri ovog projekta, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i Fondacija Operosa.

-Audicija će podrazumijevati kratak intervju i upoznavanje sa aktivnostima. Da bi mladi bili dio ove produkcije nije potrebno prethodno muzičko obrazovanje, već samo da žele da nauče više o operi i da budu dio ovog ostvarenja, ističu iz Operosa Fondacije i pozivaju što veći broj Novljana da dođu na audiciju.

Oni koji budu izabrani učestvovaće u radu na operi, kroz više aktivnosti tokom avgusta ove godine.

-Pored izvođenja, planirana je početna radionica koju će voditi francuska rediteljka Alkesandra Lakroa uz monitoring psihologa, kao i završna sesija sa učesnicima projekta. Od posebnog značaja je činjenica da se opera „Be my Superstar“ bavi vršnjačkim nasiljem i borbom protiv njega, imajući u vidu da je upravo ova tema prepoznata kao važna oblast djelovanja u Akcionom planu za mlade za ovu godinu i Strategiji za mlade za period 2019-2022. godine. Programi za prevenciju rizičnog ponašanja mladih spadaju u ključne aktivnosti, a ovo je jedan od projekata sa tim ciljem koji će zasigurno imati pozitivan uticaj na mlade, poručuju iz Sekratarijata za kulturu i obrazovanje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com