IzdvojenoSport

NOVA POBJEDA ODLIČNOG DILANA PRAŠOVIĆA

Svjetski juniorski šampion Dilan Prašović pobjedio je sinoć na Kanli kuli, prekidom u osmoj  rundi odličnog boksera Abrahama Tabula iz Gane u rejting meču u kruzer kategoriji. Riječ je o 10. jubilarnom profi meču mladog Prašovića koji je na tribine drevne novske tvrđave okupio brojne navijače i poklonio im pravi bokserski spektakl.

Čvrsti bokser iz Gane izdržao je brojne napade i udarce Prašovića, glavni sudija brojao mu je više puta ali Tabula je nastavljao iako je i sam bio svjestan da će u Herceg Novom, na svom 14 nastupu, doživjeti poraz. Bilo je tu i prljavih udaraca i držanja u duelu dva gorostasa i u 8. rundi meč je prekinut i slavlje je moglo da počne.

Premda su treniri boksera iz Gane smatrali da se meč može nastaviti do kraja, sudija nije tako mislio i jubilana deseta Prašovićeva borba pretvorena je u još jedan trijumf, ovog puta pred svojom publikom.

Uz zahvalnost navijačima i organizatorima Prašović se zahvalio i izvrsnom suparniku, bokseru Tabuli.

-Ovo je najteža borba u mojoj karijeri. Izuzetan bokser. Vrlo jak i čvrst, četiri puta sam ga bacao na pod ringa a on je nastavljao. Zahvaljujem svima, a posebno publici moga grada kao i mom timu i ljudima iz Opštine Herceg Novi koji su podžali projekat mog trenera Fehima Husenia. Krčim sebi put ka svjetskom vrhu, poručio je Prašović.

Abraham Tabula je rekao da je poražen (ne)zasluženo.

-Nije sudija morao prekidati borbu. Trebali smo ići do kraja pa kome bodovne liste donesu prednost. Dobar meč i publika je imala šta da vidi, kazao je Tabula.

Bokserski spektakl počeo je amaterskim mečom gdje je Novljanin Matija Radanović pobjedio sa 3:0  Nikolu Valjana  iz Valjeva. U uvodnim profesionalnim  borbama Miljan Đorđević iz Majdanpeka koji boksuje sa profi licencom Crne Gore pobjedio je tehničkim nokautom u drugoj rundi Dejana Aranđelovića (Srbija), Radovan Petrović (Srbija) nokautom u drugoj rundi bio je bolji od Boška Mišić (BiH) dok je Marko Nikolić bio uspješniji od Siniše Kondića (Srbija) u meču koji je nakon druge runde prekinuo dežurni ljekar. Publika je imala priliku da vidi i duel dama u kojem je Nina Radovanović iz Srbije  bila uspješnija od nekadašnje prvakinje Rusije i Evrope Elene Savelevove. Ovaj meč prekinut je u šestoj rundi zbog povrede Nine Radovanović, i riješen u njenu korist sistemom bodovanja.

Pokrovitelji manifestacije bili su Opština i Turistička organizacija Herceg Novi.

Foto: youtube/printscreen

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com