Društvo

NOVA GOSTOVANJA ODREDA IZVIĐAČA “ORJEN”

Hercegnovski Odred izviđača “Orjen” jedan je od najaktivnijih kada je riječ o učešću na međunarodnim susretima. Nakon “Dana prijateljstva” u Varešu i susreta izviđača u Banja Luci, očekuje ih novo gostovanje u Prijedoru.

Osam članova Odreda izviđača “Orjen” proteklog vikenda je učestvovalo na međunarodnom orjentacionom takmičenju u Banja Luci, sa kojeg nose divne utiske, rekao nam je starješina Saša Đedović.

– Takmičenje je organizovano u okviru 43. Novembarskih susreta izviđača u Banja Luci, u organizaciji Odreda izviđača “22. april”. Dvije ekipe naših pčelica i mlađih izviđača su, sa mnogo starijim kolegama iz regiona, uz pomoć karte i busole, prešle oko 12 km nepoznatog šumovitog i planinskog terena, uz odrađivanje nekoliko zadataka. Na takmičenju u orjentaciji u prostoru, topografiji i prvoj pomoći, učestvovali su izviđači iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a Odred izviđača “Orjen” je bio jedini predstavnik Crne Gore. S obzirom da su naši izviđači bili najmlađi učesnici, plasman je bio u drugom planu, a najvažnije je sticanje iskustva, upoznavanje novih drugara i škola za buduće slične akcije. 

Sledeća je izviđački višeboj “Kozara 2018” od 9. do 11. novembra, kojim će Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora obilježiti 65 godina postojanja, najavio je Đedović. On je podsjetio i da su nedavno ugostili prijatelje iz Odreda izviđača “Budva” sa kojima su zajedno učestvovali na otvaranju Avanturističkog parka na Vrbanju, iskoristivši priliku i da prošetaju zaleđem Orjena. 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com