IzdvojenoPolitika

НИКОЛА САМАРЏИЋ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ХЕРЦЕГ НОВИ

Никола Самарџић из Демократа изабран је за предсједника Скупштине општине Херцег Нови у трећем наставку 12. редовне сједнице. Подршку кандидатури дало је 18 одборника владајуће коалиције а тиме је прекинута криза и неслагање о предложеним кандидатима ДФ-а и Новске листе.

-Самарџић је рођен 1985. године у Котору, по занимању је угоститељ, остварен као предузетник и менаџер. Отац је дванаестогодишњег Илије. Активан је члан ВК “Ветерани” Бијела. Његово професионално као и политичко искуство као функционенера Демократске Црне Горе као и његов друштвени ангажман, препоручују га као особу која је обучена и спремна да обавља ову одговорну функцију, наведено је у образложењу предлога које је прочитала одборница Тамара Вујовић.

Подсјећамо, по коалиционом споразуму потписаном у мају 2017. функција предсједника СО припада ДФ. Након оставке Милоша Биговића из ДФ и констатовања његове оставке, ДФ је за кандидата предложио Бориса Сеферовића, али тај предлог није добио подршку Новске листе, из које су  затражили измјену коалиционог споразума како би они предложили свог кандидата. Након дугих преговора, прекидања сједнице СО два пута, у коалицији су изгледа нашли помирљиво рјешење и кандидата предложили из најјаче партије из коалиције на власти – Демократске Црне Горе.

Сједница је настављена без одборника ДПС-а, који су након прекида у 14 сати, на конференцији за новинаре саопштили да неће да дозволе да их одборници владајуће коалиције и даље понижавају. Сједници је присуствовало 18 одборника владајуће коалиције и одборница СД-а Татјана Фанфани, али није била у сали током гласања.

Након полагања заклетве, XИИ редовну сједницу СО ХН закључио је новоизабрани предсједник Никола Самарџић.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com