IzdvojenoPolitika

NIKOLA SAMARDŽIĆ KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE

Nikola Samardzić iz Demokratske Crne Gore kandidat je za predsjednika SO HN. Treći nastavak 12. redovne sjednice je u toku.

Samardžić je rođen 1985. u Kotoru, po zanimanju je ugostitelj, ostvaren kao preduzetnik i menadžer. Aktivan je član VK “Veterani” Bijela.

Sjednica je nastavljena bez odbornika DPS-a, uz prisustvo 18 odbornika vladajuće koalicije i odbornice SD-a Tatjane Fanfani.  

Usvojena je Odluka o određivanju naziva, naselja ulica i trgova na teritoriji opštine. Usvojena je i Odluka o davanju naziva Ulice Elize Duković Lombardić , dok će Risanska ponijeti naziv, po obrazloženju sekretarke za kulturu i obrazovanje Ane Zambelić, ponijeti jedna od ulica na Karači.  Usvojene su  zatim odluke o podizanju spomen obilježja Jeftu Gojkoviću i Zuku Džumhuru.

Bez rasprave usvojen je predlog odluke o donošenju Lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja, o dopunama odluka o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i prirezu na porez fizičkih lica, zatim predlog odluke o izmjenama odluke o načinu i rokovima plaćanja turističke takse, data je saglasnost na izmjene i dopune finansijskog plana TO HN za 2019. i na predlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju Turističke organizacije HN.

Usvojen je predlog odluke o davanju saglasnosti na programa rada i finansijski plan TO za 2020 , izmjena i dopuna odluka  o određivanju lokacije za privremeno skladištenje neopasnog,  građevinskog i zelenog otpada, o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnjem periodu.

Usvojen je program rada Skupštine za 2020. godinu. Bez rasprave je usvojen Izvještaj o realizaciji turističke sezone sa Anketom turista, zatim izvještaj o radu Savjeta za razvoj i zaštitu loklane samouprave.

Olivera Doklestić,  predstavila je program rada preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i istakla da su isplivali iz brojnih finansijskih problema ali je rekla da su sada ipak samo održivi.

Prihod za ovu godinu je planiran oko 4 miliona eura a rashodi oko 3, 8 miliona, od čega je preko dva miliona rashod za plate zaposlenih, kazala je Doklestić. 

Usvojen je program rada i finansijski plan Vodovoda i Komunalno stambenog preduzeća, Čistoće, Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Parking servisa, Sportskog centra, data je saglasnost na Statut JU Gradski muzej i Galerija i usvojen izvještaj o radu JUK Herceg fest za 2018. godinu.

Nikola Samardžić iz Demokrata izabran je za predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi u trećem nastavku 12. redovne sjednice. Podršku kandidaturi dalo je 18 odbornika vladajuće koalicije a time je prekinuta kriza i neslaganje o predloženim kandidatima DF-a i Novske liste.

XII redovnu sjednicu zaključio je novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com