Sport

NIKOLA PERIŠIĆ PO TREĆI PUT PRVAK CRNE GORE U DISCIPLINI TRAP

Proteklog vikenda na strelištu Košljun u Budvi, održano je prvenstvo Crne Gore u disciplini leteće mete – trap. Nakon dvodnevnog nadmetanja, opšti je utisak da odavno nije viđeno neizvjesnije državno prvenstvo, a Nikola Perišić iz Herceg Novog ponio je tirulu šampiona Crne Gore. Najprije su se u kvalifikacijama izdvojili Ivo Stanišić (Budva) i Nikola Perišić (Herceg Novi), izjednačeni, sa po vrlo dobrih 113 pogodaka. Pored njih, u finalu su se našla jos  4 strijelca koja su pokazala najviše u kvalifikacijama: Jovica Marković 109, Mrkajić 107, N. Marković 104  i  R. Marković sa 102 pogotka. Podbacio je Božidar Raičević, redovan učesnik finala ove sezone, koji je zavrsio kao sedmi sa  skromnih 98 pogodaka.

Kako se rezultati iz kvalifikacija ne prenose u finalnu, svi strijelci su se s jednakim šansama  oprobali na novih 15 meta. Ceh je platio vodeći Stanišić, koji je nešto lošijim nastupom ispao iz borbe za medalje. U ovoj fazi, najbolji su bili : Jovica Marković i Nikola Perišić, koji su pogodili  po 12 meta, te izborili duel za zlatnu medalju. Dragan Mrkajić (Herceg Novi) i Ratko Marković (Gams-Cetinje) su sa po 11 pogodaka zakazali duel za bronzanu medalju, gdje je Mrkajić  slavio rezultatom 11:10.

U meču za prvaka između Nikole Perišića i Joviće Markovića viđen je duel dostojan finala. Najprije je Perišić u ranoj fazi promašio dvije mete dok je Marković djelovao uvjerljivo. Do kraja, on je ipak ispustio dva „goluba“, a kako je Perišić pogodio sve, meč je otišao u produžetke i raspucavanje „golub za golub“. Marković je tada promašio na trećoj meti, nakon čega je Perišić bio siguran, za svoju treću titulu prvaka Crne Gore.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/Prvenstvo-CG-2016-2.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

U ekipnoj konkurenciji, slavila je domaća Budva (Marković, Stanišić, Mitrović), ispred Herceg Novog (Perišić, Mrkajić,Đurović) i cetinjskog Gams-a (N.Marković, R.Marković, Raičević).

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com