DruštvoPolitika

NIKOLA NIKŠA GOJKOVIĆ: PODNOSIM NEOPOZIVU OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA OPŠTINE

Dan pred održavanje vanredne sjednice SO Herceg Novi  Nikola Nikša Gojković je uputio saopštenje u kome navodi da podnosi neopozivu ostavku na funkciju  predsjednika opštine Herceg Novi, na koju je izabran 2. februara prošle  godine. O tome je, kako je naveo, obavjestio Skupštinu kako bi u skladu sa zakonom i statutom opštine to konstatovala. U saopštenju Gojković navodi  da je čekao da se zakaže sjednica SO kako bi podnio ostavku, pošto je prvi pokušaj da ga razrješe, kao nezakonit, bio neuspješan.

-Na taj način autori pogroma na moju ličnost, gdje svrstavam sve odbornike vladajuće koalicije DPS-a i Izbor-a, koji su dozvolili nezakonitost u mom slučaju, sami sebi „uskaču u usta“, javno tvrdeći, da ja nakon Presude Upravnog suda više nijesam Predsjednik Opštine i da Opština ima samo jednog predsjednika, Natašu Aćimović.

Odgovor na pitanje, zašto bi me sada razrješavali ako nijesam Predsjednik Opštine, dovoljno govori, kakav je značaj onoga što oni pričaju. Doslijednost u neiskrenom ponašanju i nezakonitom postupanju, ispoljena je i kroz razloge na kojima baziraju predlog za moje ponovno razrješenje. Očigledno, razmišljaju, da sa prevagom od jednog odbornika u Skupštini mogu sve, što u praksi ispoljavaju i kroz druge slučajeve, za koje se može reći, da su čak i značajniji od problema razrješenja Predsjednika Opštine.

Tolerišu spoj zakonodavne i izvršne vlasti, tako što formalno imenovani odbornici savjetuju Predsjednicu Opštine. Tolerišu, da mimo zakonske zabrane, odbornici koji su, kao predsjednici ili članovi upravnih odbora u javnim preduzećima i ustanovama u sukobu interesa, glasaju o budžetu Opštine i drugim odlukama koje donosi Skupština. I ako bi sudbina mog  ponovnog razrješenja, intervencijom pred Upravnim sudom Crne Gore, bila ista kao i u prvom slučaju, jer se ništa suštinski nije izmjenilo, niti je objektivno moglo da se izmjeni, ocjenjujući da su dosadašnje presude koje je taj Sud donosio, sasvim dovoljno javno iskompromitovale rad i ponašanje vladajuće većine u Skupštini, zaključio sam, da bi to bilo sa stanovišta racionalnosti, suvišno, pa sam odlučio da to ovom ostavkom sve to prekinem- naveo je Gojković u saopštenju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com