Politika

NIKOLA KOĆALO: ODGOVOR NA TEKST DR SAVA MARIĆA

Jedan od  potpisnika peticije  „Mimoza – Da, Ceca – Ne“ Nikola Koćalo  odgovara danas na tekst predstavnika Novske liste dr Sava Marića.

-Još u osnovnoj školi su nas (na)učili da literarni rad može biti dobro napisan, ali kad se promaši tema, ocjena je 1 (jedinica). Još su nas u osnovnoj školi (na)učili da ako se u matematici dijeli sa nulom, nema rezultata, jer je sa nulom dijeljenje besmisleno. Ne bih da budem maliciozan, ali ovo što ste napisali u (konačno) potpisanom saopštenju, upravo je opisano u prve dvije rečenice. Drago mi je da ste potpisali saopštenje, makar i iz drugog puta. A onda kažete da sam ja “skupio petlju”?!

Gdje ste sve u Vašem saopštenju zalutali?

Pa sve što ste napisali nikakve veze nema sa početkom ”priče” i mog reagovanja na odluku TO Herceg Novi o organizaciji pomenutog “spektakla jedne dive”.

Ne bih da budem maliciozan, ali ovo što ste napisali u (konačno) potpisanom saopštenju, upravo je opisano u prve dvije rečenice.

Drago mi je da ste potpisali saopštenje, makar i iz drugog puta. A onda kažete da sam ja “skupio petlju”?!  Gdje ste sve u Vašem saopštenju zalutali?  Pa sve što ste napisali nikakve veze nema sa početkom ”priče” i mog reagovanja na odluku TO Herceg Novi o organizaciji pomenutog “spektakla jedne dive”.

Peticiju nijesam pokrenuo, a i da jesam, bilo bi mi drago. Potpisao sam je sa zadovoljstvom. Nijeste morali biti nikakav detektiv da otkrivate “opasnu konspiraciju”, ja sam svoje reagovanje potpisao i javno objavio. I ne znam kakvo ”sakupljanje petlje za to treba”?

Glavna stvar koja mi nije jasna je, zašto ste vi, ali i Vi, uopšte i reagovali? Nije valjda da kontrolišete TO? Mislio sam da je to povjereno nekom stručnjaku, ali izgleda da se TO kontroliše političkim uticajem?! U tom slučaju mi stvari postaju jasnije.

Gospodine Mariću, pokušajte razumjeti prostu logiku da je dijelom našeg novca finansirana osoba kriminalne prošlosti i da je to jedini razlog našeg reagovanja i našeg oštrog protivljenja. Ne želimo da se javna dobra (zlo)upotrebljavaju za takve stvari. Morate razumjeti i da TO nije firma koja se bavi organizacijom koncerata, TO nije profitna organizacija! Zar mislite da Herceg Novi nema da ponudi turistima ništa, osim estrade? Zar mislite da je sve što je popularno, ujedno i kvalitetno i korisno za društvo? Zar mislite da bi reality tipa ”Farma” i ”Parovi” trebalo prenositi i na lokalnoj TV, samo zato što je popularan u nekim djelovima društva? Ne, gospodine Mariću, kultura je nešto sasvim treće. Ali o tom možemo van ove prepiske. Hvala što me upućijete na Zakon o slobodnom pristupu informacijama. Iskoristiću to pravo. I dalje mi je nejasno zašto mi nije odgovorila TO nego Vi, a i dalje mi je nejasno zašto ne kažete cijenu koncerta, kad je već znate?!  Uštedjeli bi mi dragocjeno vrijeme sa birokratijom. Nije mi jasno zašto krijete javni podatak? Što se našeg lokala tiče, možete protiv njega pisati peticiju, nagovarati ljude da ne dolaze, to je Vaše pravo. I nema ljutnje. Ne bi valjalo da naš lokal troši Vaše pare, a ostalo je ok. Ali vas uvjeravam da Vašu ”divu” u našem lokalu nikada nećete čuti.

Ovim saopštenjem bih završio svaku javnu polemiku, piše Nikola Koćalo.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com