Politika

NIKOLA KOĆALO: ODGOVOR NA REAGOVANJE NOVSKE LISTE

Na reagovanje Novske liste povodom koncerta Cece Ražnatović odgovorio je Nikola Koćalo i pitao zašto polemišu sa njim, kad se Novskoj listi nije obraćao već TO Herceg Novi.

Odgovoriću vam lično, ne u ime potpisnika peticije, mada pretpostavljam da i oni dijele stavove koje ću iznijeti. Ja nijesam razočaran koncertom, ja samo koristim svoje gradjansko pravo da iznesem svoj stav i da, kao poreski obveznik pitam – koliko ste platili koncert?Ako je dotična, kako vi kažete – diva, vaš kulturni model, morate razumjeti da nas ima koji se tog modela gnušamo! Sve što ona simbolizuje I što promoviše za nas je apsolutno neprihvatljivo, a naročito kriminalni dosije dotične ”dive”!

Što se mog ugostiteljskog objekta tiče, on zapošljava 15 ljudi zimi, a 22 ljeti. Uredno plaća svoje obaveze prema opštini državi i vrlo je zainteresovan kako se te pare troše. Žao mi je što ne možete da shvatite o čemu se zapravo vodi polemika, nego,poprilično  nespretno i sa odsustvom elementarne kulture spočitavate da sam , kako kažete“ kivan” na vas, jer koncert nije organizovan u blizini mog objekta. Ne dajite sebi baš toliki značaj, jer ja koncerte koje volim, organizujem sam, platim iz svog džepa ili platim kartu pa gledam šta je meni drago.

To što bih ja išao, recimo, na koncert Butthole Surfers, a ne na koncert vaše dive, to je moj problem. Ali ovdje se ne radi o tome, ovdje se radi o našem novcu koji vi trošite !

Mislim da ne shvatate da politička većina nema prava da ugrožava nikog. Ne znam koliko ste imali na izborrima, pretpostavljem 30%, ali to je nebitno. Politikom se ne mora baviti samo politička partija, to vam,izgleda nije jasno.

Kad pominjete ugostitelje na koje se pozivate, mogli ste pitati i gradjane kao što su gospodin Lazo Seferović, Vojo Stanić ili Antonije Pušić, pa da čujete i njihov stav. Eto, oni su Novljani od krvi, pošto, vidim, volite da prebrajate krvna zrnca.

Ja živim u gradu Živka i Vita Nikolića, Miladina Šobića, Ljuba Čupića… Ali plaćam porez i u Herceg Novom.Zato vas još jednom pitam: Koliko nas košta koncert?

Bez ljutnje, nema potrebe za njom. Nema potrebe da pretresate moje djetinjstvo i ličnu kulturu i vaspitanje. Možemo o tim temama kad god i gdje god poželite. Volim da komuniciram personalno, pa vas molim sledeći put da se potpišete imenom i prezimenom. I na kraju, samo još jedno: zašto plaćate za oglas ako imate mogućnost reagovanja u medijima besplatno? Zašto opet trošite novac bez potrebe, završava odgovor Nikola Koćalo.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com