DRUŠTVO

NI 10 DANA OD INCIDENTA ISPOD HOTELA IBEROSTAR U NJIVICAMA NIJE RIJEŠENO PITANJE IZLIJEVANJA OTPADNIH VODA

Situacija sa otpadnim vodama koje se izlijevaju u more, ispod hotelskog kompleksa Iberostar u Njivicama ni deset dana od ekološkog incidenta nije bolja. Građani Njivica se žale na nepodnošljivo stanje. Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora , koja je na licu mjesta  ustanovila da hotel posjeduje sopstveni sistem prerade otpadnih voda, nisu na uvid dali sertifikat i vodnu dozvolu, koju,inače, izdaje Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Tada im je naloženo da otklone nepravilnost. Iz Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, nama je rečeno da su “ušli u proceduru”.

Nepravilnost nije do danas otklonjena. Obzirom na situaciju koja je prezentovana i snimcima naših slušalaca, na kojima se vidi da fekalne vode i dalje ističu iz podvodnih cijevi koje su sprovedene u more iz hotela, morale su da reaguju ,prije svih,  iz menadžmenta ove renomirane hotelske grupe , nadležni u Morskom dobru, kao  i državne inspekcije. Riječ je o krajnje neprimjerenoj situaciji kako za mještane,  grad i brojne goste koji se odmaraju u prestižnom hotelskom kompleksu,  španske kompanije Iberostar i Montenegro Hotels group .

Podsjećamo, u rekonstrukciju ovog kompleksa, koji je novi vlasnik otvorio u maju prošle godine,  uloženo je oko 17 miliona eura.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com