Sport

“NEOPLANTA” POBJEDNIK VI “BIG GAME”-A U HERCEG NOVOM

Ekipa “Neoplanta” Nebojše Šaponjića pobjednik je VI “Big game fishing” takmičenja u Herceg Novom, u organizaciji “Big game kluba Herceg Novi” i Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore.

U lovu na sabljarke, tune i ostale trofejne ribe, od 17 ekipa koje su protekla tri dana ribale na otvorenom moru, u teritorijalnim vodama Crne Gore, pet ih se na Škver vratilo sa ulovom. Prvog dana je domaća ekipa “Big game Herceg Novi” ulovila jednu tunu, u petak je dvije sabljarke ulovio “Predator Budva”, dvije tune “Neoplanta”, a po jednu tunu “Palmon strike” i “Porto”, tako da je pobjednika odlučio poslednji takmičarski dan kada su po jednu tunu ulovili “Neoplanta” i “Porto”.

Nakon završnog vaganja i zbrajanja bodova potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević je najuspješnijima uručio nagrade – pehare i umjetničke slike Nikše Kosića. Prvo mjesto mjesto sa 716, 48 poena osvojila je ekipa “Neoplanta” Nebojše Šaponjića,u kojoj su bili i Vladan Kostić, Dragan Lazarević, Saša Omić i Blagoje Ivetić. Druga je bila ekipa “Predator Budva” Zorana Vukelića, sa 622, 90 bodova, dok je treće mjesto osvojila ekipa “Porto” iz Budve sa ukupno 501, 72 boda. Četvrta je bila ekipa “Big game Herceg Novi” kapitena Raca Gardaševića sa 352, 45, a peta “Palnom Strike” Denisa Mandića sa 254, 46 bodova. Nagrada za najveću ulovljenu ribu ove godine otišla je u ruke incicijatora i organizatora ovog takmičenja – Raca Gardaševića, za tunu tešku 50,35 kg, odnosno 42, 80 nakon čišćenja. 

Na svečanosti u kafeu “Stanica” uručene su nagrade i najboljima na trećem takmičenju “Little game fishing”, održanom juče u Rosama, na kome je učestvovalo preko 30-oro djece uzrasta od 7 do 14 godina. Treće mjesto osvojila je ekipa “Plavi kit”, drugo “Sabljarke” a, kao i protekle dvije godine, prvo mjesto pripalo je braći Nikoli i Nemanji Damjanoviću iz “Ribara” Baošići.

Čestitajući pobjednicima, predsjednik takmičarske komisije Vlada Vuković iz Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, zahvalio je svim učesnicima i organizatoru, izrazivši zadovoljstvo što je ovo takmičenje preraslo u tradicionalnu manifestaciju, a okupljenima se obratio i dr Milan Colić, koji je sa Racom Gardaševićem i Nebojšom Šaponjićem, začetnik “Big game” takmičenja u Herceg Novom. 

Svečanost zatvaranja Međunarodnog takmičenja “Big game fishing Herceg Novi 2018” i ove godine su defileom uljepšali Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi, a za organizatori su za brojne posjetioce na Škveru od ulovljene ribe pripremili besplatno posluženje, uz dobro vino.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com