Društvo

NEOPHODNA IZGRADNJA PASARELA U BIJELOJ I ZELENICI

Odluke o izgradnji pasarela u Zelenici i Bijeloj, čija je izgradnja neophodna zbog bolje regulacije saobraćaja i bezbijednosti pješaka, naći će se sutra pred odbornicima lokalnog parlamenta.

Nakon usvajanja odluka u Skupštini, Agencija za izgradnju razvoj i Herceg Novog radiće projekte za paserale, kazao je direktor Boro Lučić:

– Mi planiramo da gradimo pasarele u Zelenici i Bijeloj. Vrlo brzo mislim da ćemo rditi i u Meljinama kod kružnog toka da bi saobraćaj bio rasterećen. Čekamo da ta odluka prođe Skupštinu , kako bi smo formalno mogli da uđemo u projektovanje i mislim da će nam trebati mjesec do dva da završimo projkte. Očekujemo da ćemo poslije sezone krenuti u izgradnju i napravićemo veliki pomak u bezbijednosti svih učesnika u saobraćaju.

Predsjednik MZ Bijela Nikola Samardžić istakao je da će izgradnja pasarela mnogo značiti svima , pogotovo za stanovnike naselja iznad Panorame:

– U ovom naselju ima mnogo djece koja svakodnevno prelaze magistralu i izlazak vozila na magistralu je veoma nepregledan, tako da neophodno da na ovoj dionici imamo pasarelu, kazao je Samardžić.

Izgradnja o pasarali u Zelni stara je više od dvije decenije. Kako je za RT HN kazao mještanin Zelenike i nekadašnji predsjednik Mjesne zajednice Zoran Pestorić projekat je na njihovu inicijativu uradilo Kragujevačko odmaralište

-Više puta u Budžetu opštine bio je predviđen taj novac , ali do sada nije bilo sluha da se pasarela završi. Ako znamo da je na tom pješčkom prelazu više lica poginulo ili bilo povrijeđeno u poslednjih 30-ak godina , onda znamo koliki je interes da se ta pasarela izgradi na zadovoljstvo svih građana, kazao je Petorić.

Prema procjenama izgradnja jedene pasarele koštaće između 80 i 100.000 eura  i kako je istko Lučić  biće prilagođene i za osobe sa invaliditetom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com