Društvo

NAUČNI SKUP “NOVI TRENDOVI I NAJBOLJE PRAKSE U SOCIOEKONOMSKOM ISTRAŽIVANJU“ U INSTITUTU IGALO

Institut „Dr Simo Milošević“ u Igalu domaćin je dvodnevnog naučnog skupa na temu „Novi trendovi i najbolje prakse u socioekonomskom istraživanju“.

Skup će okupiti oko 120 naučnika iz 22 zemlje, kazao je jedan od organizatora prof . Veselin Drašković:

-Nekoliko evropskih država Poljska, Rusija, Ukrajina, Slovenija i Crna Gora su riješile da organizuju jaki međunarodni skup na ekonomsku i sociološku temu o načinima, mogućnostima, problemima i izazovima publikovanja i objavljivanja naučnih radova u svjetskim časopisima -kazao je prof. Drašković.

Organizatori događaja su crnogorski časopis o ekonomiji ELIT, zatim Univerzitet Adriatik Bar, Centar za sociološka istraživanja iz Poljske i Univerzitet Mediteran iz Podgorice.

Profesor Drašković kaže da su na njegovu inicijativu izabrali Institut Igalo kako bi podspiješili razvoj kongresnog turizma u očekivanju da će ovaj skup, od velikog značaja za nauku,  postati tradicija u Igalu.

Zvanično otvaranje konferencije je sutra u 9: 30 u kongresnoj Sali Instituta nakon čega će biti održana plenarna sjednica sa osam referata poznatih naučnika.  Predavači su iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Ukrajine, Rusije, Poljske. Na skupu učestvuje i osam urednika svjetskih časopisa iz ekonomije.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com