Sport

NATAŠA RADOVIĆ IZ ŽKK “PRIMORJE” – NAJBOLJA MLADA KOŠARKAŠICA CRNE GORE

Najbolja mlada košarkašica u Crnoj Gori za 2016. godinu je Nataša Radović iz hercegnovskog ŽKK”Primorje”.
Kako se postiže ovakav rezultat pitali smo Natašu a ona staloženo objasnila kako je korak po korak, trening po trening napredovala proteklih godina, od prvog koša u “Primorju”.
-Kako ostavim ranac, onaj školski, loptu pod ruku, a na leđa ponovo ranac, sada onaj sportski, i tako godinama. Ujutru se probudim, pored kreveta lopta, malo dalje ranac i knjige, lopta mami, igra duša za koševima,  al’ prvo škola, pa košarka, priča Nataša.
A onda koš po koš, pobjeda za pobjedom, dok nije  postala  najbolja i najkvalitetnija košarkašica Crne Gore do 20 godina.
-Svih ovih godina iza mene je stajalo moje Primorje i direktorica Željka Ratkovic. Da nije bilo nje i stručnog štaba našeg Kluba, ja ne bih bila na ovoj ceremoniji i proglašena nadom crnogorske košarke. Hvala im, i ova povelja koja će krasiti moju policu,  ustvari pripada svima nama, izjavila je Nataša nakon dodijeljene nagrade.
Nataša nema 20,  već manje od 17 godina i košarkaška karijera je tek pred njom. Rođena je 16.05.2000. godine u Kotoru,  a košarkom se počela baviti sa nepunih 9 godina, i od tada se nije zaustavljala, a tako će i ostati, poručila je.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/12/proglasenje-najboljih-2016-26.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]
-Ovo je tek prva trećina moje karijere. Primorje me povelo na put dug sedam godina do najbolje košarkašice u državi i vjerujem da će me moji treneri i stručni štab za koju godinu ispratiti u jedan od velikih evropskih ženskih košarkaških klubova. Ja vjerujem da mi je tamo mjesto i u godinama koje dolaze odlučna sam da to i dokažem.
Razvojni put šesnaestogodišnje Primorke išao je od prvih košarkaških koraka u Školi košarke Primorja i već u drugoj godini treniranja sa ekipom mlađih pionirki bila je prvak države. Kako su se nizale godine, tako su se nizale i medalje. Sa pionirkama je bila prvak države, sa kadetskom ekipom  prvak Jadranske lige i sa istom ekipom srebrna u nacionalnoj ligi, a prošle godine je sa juniorskom ekipom Primorja osvojila zlatno odličje.
Bila je kapiten svih selekcija od najmlađe do juniorske, u kojoj je ove godine kapiten i najbolji strijelac. Nataša ne zaostaje ni u igrama za seniorsku ekipu u kojoj je standardni član prve petorke. Da se statistika njenih poena vodila od mlađih pionirki do sada, vjerujemo da bi prosjek bio od 25 do 30 koševa po utakmici, istakli su u Stručnom štabu Primorja. Prošle godine je bila u tri reprezentativne selekcije Crne Gore, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Bila je u sastavu mlade reprezentacije koja je u julu nastupila na šampionatu Evrope B divizije za igračice do 20 godina.
A ko hoće da se sam uvjeri neka dođe na tribine Sportskog centra Igalo i vidjeće šta zna, koliko može i šta je spremna da učini najbolja mlada košarkašica Crne Gore, Nataša Radović, da bi postigla još jedan koš i još jednu pobjedu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com