DruštvoIzdvojeno

NATAŠA BAJAT: OD TIVTA DO NOVOG, LJEPŠE I BRŽE, GLISEROM

Na pitanje može li se ljeti od  Tivta do Herceg Novog stići organizovano za dvadesetak minuta, odgovor bi bio teško, jer je vrijeme saobraćajnih  i gužve   na trajektnom prelazu Kamenari Lepetane. Od nedavno odgvor je: može! Zahvalnost za to zaslužuje  mlada, preduzimljiva, uspješna i vrijedna  Novljanka Nataša Bajat koja je ova dva odredišta odlučila da  poveže  morskim putem, gliserima.

Ntaša Bajat više od dvije decenije živi i radi u Njujorku, ali  ljeta sve češće provodi  u Novom. Osnovala  je firmu „Montenegro Boat Charter”  a njeno objašnjenje za ideju koju su svi pozdravili, jednostavno objašnjava.

-Uvijek sam, kada bi sletjela na tivatski aerodrom, razmišljala kako bi bilo lijepo morem doći do Novog. Možda je to posljedica želje da što prije stignem u svoj grad, ali je sigurno i atraktivnije, ljepše konačno i brže, priča kreativna Novljanka koja na kopnu privlači pažnju starim „fićom“  koga je naravno „našminkala“ ali tako da je ostao sasvim prepoznatljiv i od koga ne odustaje.

Na moru – mnogo savremeniji prevoz. Gliser  Sea Ray 240 Sundeck ”The Wizard”, koji može da prihvati deset putnika kreće iz Herceg Novog svakog neparnog sata od sedam ujutru, a sa tivatskog aerodroma svakog parnog sata od osam sati.  Uskoro će ovu morsku stazu prevaljivati i još jedan gliser sa sedam sjedišta. Rezervacije zainteresovani mogu poslati  putem Vibera i WhatsApp-a.

Akcenat jeste na prevozu putnika i turista do aerodroma, ali prevoz je moguć i kao i zaustavljanje, po zahtjevima putnika i na  drugim lokacijama, uključujući  tivatski zaliv, Krašiće, Krtole, kompletnu lijevu i desnu strana zaliva do Igala, kao i Rose i Njivice, ali i Perast.

Za sada je cijena karte u jednom pravcu  19 eura. Planirani su uskoro  popusti za povratne karte i povoljnosti za stalne putnike i goste.

Ovaj prevoz osim turistima odgovara i putnicima čije je odredište aerodrom Tivat jer brod pristaje  na mulo koje je samo 350 metara  udaljeno od aerodroma. Ko ne želi da pješači može koristiti taksi – opcija Car pool.

Natašina posada sada ima pet članova: muškog i ženskog kapetana, hostesu koja na aerodromu dočekuje putnike  i dva mornara.

Ljeta u Herceg Novom Nataša nije propuštala ni tokom 16 godina koje je provela radeći u Njujorku za jedan poznati svjetski lanac restorana i hotela. Sada je kod njih  konsultant, a nova sfera interesovanja su  nekretnine. Filozofija koju je studirala u Novom Sadu ostala je po strani.

Njujork, kaže  naša sagovornica i dalje voli, u njemu provodi veći dio godine ali ga  doživljava kao „predinamičnu, betonsku džunglu“  premda je u poslovnom smislu pun mogućnosti.

U Novom spaja lijepo i korisno.

-Onaj ko je odrastao na moru ne može da živi bez mora i turizma, objašnjava Nataša uz širok osmjeh zadovoljne i uspješne poslovne žene.

Srećne bokešne i njujorške plovidbe Nataši i uspjeh u poslu koji će je možda i trajno vratiti u Novi.

1 komentar

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com