DruštvoIzdvojeno

NASTAVLJEN PROTEST PRED BOLNICOM U MELJINAMA

Polusatnim štrajkom upozorenja zaposleni u Opštoj bolnici u Meljinama danas su opet poslali poruku nadležnima da zahtjevaju da se po hitnom postupku trajno riješi status Bolnice i da se uključi u sistem javnog zdravstva. Proteste će nastaviti svakodnevno od 10 do 10:30 do ispunjenja zahtjeva.

Na juče započetom protestu o njihovim zahtjevima obavijestili su Vladu Crne Gore, resorna ministarstva i premijera Duška Markovića kod kojeg zahtjeva prijem.

Predsjednica sindikalne organizacije Slavica Drobnjak kaže da im se još niko od zvaničnika nije obratio, a da su iz sredstava informisanja čuli izjavu iz Ministarstvo zdravlja koje navodi da ispunjava sve obaveze prema bolnici Meljine kroz ugovorni odnos sa Fondom za zdravstveno osiguranje.

-Sve usluge koje se pružaju građanima Herceg Novog se plaćaju  na vrijeme i u roku.  Zarade zaposlenih, kao i materijalni troškovi u bolnici su obaveza  onoga ko upravlja bolnicom Meljine tj.vlasnika, u konkretnom slučaju Atlas grupe. Pitanje imovinsko-pravnih odnosa ustanove i pitanje njenog statusa predmet je sudskog spora sa Atlas grupom koji u u ime Vlade Crne Gore vodi Ministarstvo finansija, navedeno je iz Ministarstva zdravlja.

Već nekoliko godina položaj zaposlenih je sve teži, a kadar se osipa. Duguju im se četiri plate, nisu im uplaćeni doprinosti, a imaju i druga potraživanja.

Zaposleni su najavili da će do ispunjenja njihovih zahtjeva nastaviti sa štrajkom. Bolnica radi i zaposleni uredno pružaju usluge pacijentima.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com