DruštvoIzdvojeno

NAŠE GOŠĆE – NAGRAĐENE UČENICE DEJANA, NATAŠA I TEODORA

O njihovom uspjehu smo već pisali i svi zajedno bili ponosni na njihove rezulltate. Herceg Novi ima dva državna prvaka u znanju iz engleskog i geografije, treće mjesto osvojio je Vido Mandić, iz engleskog jezika, a učenice iz OŠ „Orjenski bataljon“ treće i dva četvrta mjesta iz hemije i matematike.

Gošće emisije Radio između časova bile su Teodora Smoljan, Nataša Ivović i Dejana Pudar, učenice IX razreda OŠ „Orjenski bataljon“.

U kategoriji hemija IX na državnom takmičenju ICCG nije dodjeljeno drugo mjesto, a Teodora Smoljan je osvojila treće mjesto, u stopu je prati njena školska drugarica Nataša Ivović koja je osvojila četvrto mjesto. Njihov mentor je bio profesor Oliver Jakovjević.

-Zadovoljna sam postignutim uspjehom mada mislim da sam mogla još bolje, ali jednostavno u tom trenutku, koncentracija je opala, a i trema je uradila svoje. Takmičenje traje dva sata, sastoji se iz zadataka i teorijskog dijela. Ovakav rezultat predstavlja za mene veliki uspjeh jer biti među najboljima u državi nije mala stvar. Naredna aktivnost je priprema za još bolje rezultate na Olimpijadi znanja koja će se održati početkom maja u Podgorici, kazala je Teodora Smoljan.

Teodora i njena drugarica Nataša Ivović, dobitnice su nagrade iz Fonda za talente Ministarstva prosvjete, a kako su nam otkrile, od jeseni će pohađati gimnaziju u SMŠ Ivan Goran Kovačić.

-U jednu ruku sam zadovoljna svojim plasmanom, a u drugu mi je žao zato što nisam u potpunosti dokazala i pokazala svoje znanje. Međutim, pritisak od prošlogodišnjeg uspjeha i trema su učinili svoje i to je bilo najbolje što sam mogla u tom trenutku. Ni to nije loše jer biti među najboljima u državi je odlično. Najteža mi je bila teorija, znala sam da uradim sve zadatke, ali sam se zadržala na teorijskim pitanjima i to mi je oduzelo dosta vremena. Pripremali smo se od početka školske godine, od septembra. Svakog jutra smo imali dodatnu nastavu i nastavnik Oliver Jakovljević nam je maksimalno pomogao. On zna da mi možemo mnogo bolje, ali u tom trenutku bilo je kako je bilo i on nam je čestitao. I ja ću se pripremati za Olimpijadu znanja i ako ponovim prošlogodišnji uspjeh, nadam se da ću biti đak generacije, kazala je Nataša Ivović.

Teodora i Nataša su maturantkinje, baš kao i njihova školska drugarica Dejana Pudar koja je osvojila četvrto mjesto u državi u znanju iz matematike IX, a njena mentorka je bila profesorica Marina Vujičić. I u ovoj kategoriji nije dodjeljeno drugo mjesto.

-Veoma sam zadovoljna i ponosna svojim uspjehom, zajedno sa mojom mentorkom. To je za mene novi početak u svijetu matematike. Osvojila sam četvrto mjesto, a treća sam po broju bodova. Bilo je 33 učenika na takmičenju u mojoj kategoriji u kojoj niko nije osvojio drugo mjesto. Spremala sam zadatke i vježbala gradivo devetog razreda, na tome smo se fokusirali, pa me je iznenadilo što je za razliku od prethodnih godina bilo zastupljeno i gradivo iz drugih razreda, koje nisam izvježbala kao ovo iz IX. Takmičenje se sastojalo iz četiri zadatka koji, moram priznati, nisu bili baš lagani, ali s obzirom na to da smo za rad imali 180 minuta, imala sam dovoljno vremena da ih savladam. Srećna sam jer je ovo moj najbolji plasman na takmičenjima na nivou države, na kojima učestvujem od šestog razreda, a za koje me je spremala moja nastavnica i mentorka Marina Vujičić zbog koje sam najviše i zavoljela ovu nauku. Moj naredni izazov je Olimpijada znanja, odnosno takmičenja sličnog sadržaja, a postoji šansa i da učestvujem na Balkanijadi, gdje ću moći da odmjerim znanje sa drugim učenicima iz regiona. To bi za mane predstavljalo posebnu čast jer bi predstavljala svoju državu, školu i sebe na jednom tako velikom takmičenju, kazala je Dejana Pudar.

Dejana nam je otkrila da je njena želja da naredne školske godine pohađa srednju nautičku školu u Kotoru.

Podsjetićemo Novljanka Sara Novović, učenica Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić” prvakinja je Crne Gore u znanju iz engleskog jezika, dok je njen školski drug Vido Mandić osvojio treće mjesto. U novskoj srednjoj školi je i ovogodišnji prvak Crne Gore u znanju iz geografije Vladimir Jovanović. Uskoro očekujte i razgovore sa našim najboljim srednjoškolcima.

Svim novskim nagrađenim učenicima, njihovim mentorima i školama još jednom čestitamo!

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com