DRUŠTVO

NAKON VRBASA, KARAVAN MIMOZE VEČERAS U NOVOM SADU

Karavan 50. Praznika mimoze danas je posjetio Vrbas. Gradska muzika, mažoretke i klovnovi pozvali su stanovnike Vrbasa i Vojvodine da posjete Herceg Novi tokom 50. Praznika mimoze. Danas su se Karavanu mimoze pridružila i alegorijska kola NVO “Maškare” u obliku ribe, koja su takođe izmamila pažnju posjetilaca.

Defileu je prethodio sastanak u Opštini Vrbas, na kojem je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić uručio predsjedniku Opštine Vrbas Milanu Glušcu plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti i podsjećanja na učešće u Karavanu mimoze.

Predsjednik opštine Vrbas Milan Glušac izrazio je zadovoljstvo što je međunarodni Karavan mimoze po prvi put organizovan u Vrbasu i zahvalio Herceg Novom na prilici da građani uživaju u ljepoti mimoze i duhu ovog čuvenog festivala. Nada se da će ova manifestacija u Vrbasu postati tradicionalna. Istakao je dobru saradnju dva grada, te dodao da se vidi prostor za njeno širenje, posebno u oblasti kulture.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić  kazao je da je zadovoljan što se Karavanom mimoze nastavlja saradnja dva grada započeta prije četvrt vijeka. Kazao je da su građani Vrbasa i Vojvodine redovni gosti Herceg Novog, te da očekuje da isto bude i tokom 50 dana Praznika mimoze, koji će biti otvoren 01. februara koncertom Zdravka Čolića. Podsjetio je da je Karavan juče gostovao u Beču, a danas u Vrbasu i Novom Sadu nastavlja da najavljuje 50. Praznik mimoze.

Sastanku u Opštini Vrbas i defileu su prisustvovali potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, odbornik u Skupštini opštine Herceg Novi Stefan Vukićević, kao i Ljiljana Čampara iz Generalnog konzulata Crne Gore u Sremskim Karlovcima.

Nakon uspješnog nastupa u Beču i  Vrbasu,  Karavan 50. Praznika mimoze će danas od 18 sati nastupiti u Novom Sadu, a sjutra, 12.januara u Zrenjaninu u 12 sati i Beogradu u 18 sati. Karavan će u drugom navratu posjetiti Višegrad, Zlatibor, Bijeljinu i Banja Luku, a krajem mjeseca Sloveniju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com